Clan of Xymox tijdens clubtour in NIEUWE NOR in Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Op vrijdag 2 februari 2018 komt Clan Of Xymox zowel haar oude klassiekers als nummers van het nieuwe album laten horen in poppodium NIEUWE NOR.
Clan of Xymox, de band rond Ronny Moorings, timmert al sinds de jaren tachtig aan een lange elektronisch geplaveide dark wave weg. Van het indrukwekkende titelloze debuut uit 1985 tot hun laatste ‘Days Of Black’ in 2017 hoor je vintage synths, galmende gitaren en donkere romantiek. Met daar overheen duistere teksten over twijfel, depressie en existentiële pijn.

Clan of Xymox

Op het in april 2017 uitgebrachte ‘Days of Black’ bewandelt Clan of Xymox thematisch het bekende pad: dat van de verloren gelopen liefdes, de eeuwige twijfel en existentiële pijn. Het geluid is herkenbaar: warm maar tegelijkertijd ook bedroefd, melancholisch dromerig met een duidelijke elektronische textuur. Wat dat betreft is het album een logische opvolging in het indrukwekkende oeuvre van ‘s Nederlands bekendste darkwave band. Een band waarvan de fanbase zich vooral in Amerika en Zuid-Amerika bevindt. Maar ook in Europa mocht de band al op de betere spots staan op festivals als M’era Luna Fesival, Summer Darkness, Whitby Gothic Weekend en Wave-Gotik-Treffen.
Tijdens de clubtour in februari 2017 gaat Clan of Xymox dwars door haar discografie, van nummers als ‘A Day’, ‘Blind Hearts’, ‘Obsession’ en ‘Imagination’ tot de nieuwe single ‘Loneliness’.

Supporting act: Model Depose

Model Depose zijn de New Romantics van deze tijd. De duidelijk door new wave en synth pop beïnvloede popsongs smelten samen met techno-, electro- en rock-invloeden. Het zijn de scherpe vocalen vol emotie en de solide, contrastrijke composities die de band herkenbaar, eigen en toonaangevend maken. De identiteit van dit Groninger gezelschap vertoont nogal wat raakpunten met de donkere new wave uit de postpunkperiode, zoals die werd voortgebracht door bands als The Cure, Depeche Mode en Joy Division. In 2014 was de band al eens te gast in de NIEUWE NOR. Toen als voorprogramma van Clan Of Xymox tijdens ‘Repost’. En ook op vrijdag 2 februari 2018 is Model Depose er wéér bij!

Uiteraard eindigt een wave-avond in poppodium NIEUWE NOR niet na de hoofdact, ze gooien er nog een fikse afterparty tegenaan.

Dit concert vindt plaats in én wordt georganiseerd door poppodium NIEUWE NOR.
Klik hier voor tickets.

Tijdschema

  • 20:00u. deuren open / Ersatz DJ’s |
  • 20:30u. – 21:15u. Model Depose |
  • 21:45u. – 23:00u. (verwacht einde) Clan of Xymox |
  • 23:00u. – 03:00u. afterparty ft. Ersatz DJ’s |