Nieuwe samenwerking SCHUNCK* en warenhuis Berden

Foto: Pascal Moors, www.noseforphotography.nl

Mocht u een dezer dagen het SCHUNCK* Glaspaleis in Heerlen binnenlopen dan betreedt u een compleet gerenoveerde hal. Voor de inrichting hiervan werd samenwerking gezocht met warenhuis Berden. Beide partijen zien uit naar een langdurige samenwerking.

Centrale hal

In de nieuw ingerichte centrale hal van het Glaspaleis is een groot deel ingeruimd als museumshop. In de winkel worden kunstboeken, posters, kaarten en kunst gerelateerde gadgets en accessoires verkocht. Om bezoekers een zo gevarieerd mogelijk aanbod te bieden, worden ook designartikelen verkocht die geleverd worden door warenhuis Berden. Ook de zitjes waar gasten even kunnen uitrusten of wachten zijn afkomstig van de woonafdeling van Berden.

Kor Bonnema (directeur SCHUNCK*) en Paul Berden (directeur van Berden) hopen op een intensieve samenwerking, waarbij het huidige warenhuis en het voormalig modehuis van de familie Schunck elkaar kunnen versterken. Winkelend publiek zal door Berden op een speelse manier worden geattendeerd op het programma van het aanbod in SCHUNCK*, waaronder tentoonstellingen, lezingen, cursussen en films.
De ondernemers slaan de handen ineen om van een bezoek aan Heerlen nog meer een totaalervaring te maken.

Meer over SCHUNCK*

SCHUNCK* (museum – bibliotheek – muziek- en dansschool) toont een blik op de wereld en biedt de wereld een blik op Heerlen. Met beeld, woord, geluid en beweging wordt gezorgd voor inspiratie, optimisme, verwondering en een leven vol leren.
SCHUNCK* is sinds 2003 gevestigd in het Glaspaleis. De naam SCHUNCK* werd gekozen als eerbetoon aan de familie Schunck die het inmiddels iconische Glaspaleis in 1933 liet ontwerpen door architect Frits Peutz.
Het gebouw was tot midden jaren zeventig in gebruik als mode- en warenhuis en was bekend in Heerlen en verre omstreken.

Meer over Berden

Berden is hét mode- en warenhuis voor Heerlen en omstreken en marktleider op het gebied van Wonen en Design. Een familiebedrijf dat in 1902 werd opgericht door Sjang Berden en echtgenote Agnes Berden-Trienekens als manufacturen winkeltje in het Limburgse Blerick.
Naast het filiaal in Heerlen heeft Berden vestigingen in Blerick, Venlo, Sittard, Maastricht en Alphen aan de Rijn.