SCHUNCK* opent zaterdag 27 januari maar liefst 4 tentoonstellingen

Foto: SCHUNCK*

Zaterdag 27 januari is iedereen welkom bij de feestelijke opening van maar liefst vier nieuwe tentoonstellingen bij SCHUNCK* in Heerlen.
Na het welkomstwoord dat Kor Bonnema, directeur van SCHUNCK*, om 17.00 tot de aanwezigen gaat richten, zal Barry Braeken, wethouder Cultuur van de gemeente Heerlen, de tentoonstellingen officieel openen.

Andere sprekers tijdens het openingsprogramma zijn:

  • Ivan Blasi (Coordinator at European Union Prize for Contemporary Architecture – Mies van der Rohe Award);
  • Rick Takvorian (Schrit_tmacher);
  • Meta Knol & Karin Post (Choreography, multi media and interdisciplinary projects).

Op 27 januari gaan de volgende vier nieuwe tentoonstellingen gelijktijdig van start in SCHUNCK* Glaspaleis:

PUNK + DANS + KUNST: Angry Movements

Gastcurator en choreograaf Karin Post stelde exclusief voor SCHUNCK* én schrit_tmacher festival een eigentijdse collage van beweging, beeld en geluid samen, die de invloed van de punk-subcultuur en haar ‘angry movements’ traceert in de dans en beeldende kunst.

MIES VAN DER ROHE AWARD 2017

De EU Mies Award is de belangrijkste architectuurprijs in Europa. De prijs wordt eens per twee jaar toegekend aan recente bouwwerken die uitmuntende prestaties leveren op conceptueel, technisch en constructief vlak. De 1e prijs werd toegekend aan DeFLat Kleiburg (onderdeel van de Bijlmer in Amsterdam) ontworpen door NL Architects & XVW architectuur. Het werd het grootste klushuizenproject in Nederland.

FEMMY OTTEN: Mural

Femmy Otten neemt het vijf verdiepingen hoge trappenhuis onder handen met haar fragiele tekeningen, wandsculpturen en muurapplicaties. Haar beeldtaal en thema’s zullen ongetwijfeld tot veel gesprekken en discussies leiden. De mystieke, transcendente en religieuze elementen raken een gevoelige snaar. Otten werkt tot en met maart in SCHUNCK*. De volledige muurschildering is vanaf 25 maart te zien.

KLUSHUIS: van Bijlmermeer naar Bleijerheide

De tentoonstelling ‘KLUSHUIS’ onderzoekt de waarde en potentie van twee toonaangevende projecten uit de wederopbouwperiode: DeFlat Kleiburg in de Bijlmermeer in Amsterdam en Superlocal in Bleijerheide, Kerkrade. Beide projecten leggen op geheel eigen wijze de nadruk op hergebruik van materiaal en het betrekken van de bewoners.

Meer info: (ook in Engels): klik hier.