Herkozen SP-voorzitter Ron Meyer hamert op eenheid in partij

Ron Meyer (geheel links) tijdens demonstratie 'Stuur Tihange met pensioen'
Ron Meyer (geheel links) tijdens demonstratie 'Stuur Tihange met pensioen'
Foto: Heerlen.nieuws.nl

Partijvoorzitter Ron Meyer van de Socialistische Partij vindt dat interne discussie in de partij de afgelopen tijd te vaak naar buiten is gekomen. “Ik baalde ervan als we binnen de partij alle ruimte voor discussie hebben en er toch mensen waren die de strijd buiten zochten”, aldus Meyer tegenover de leden op het SP-congres in Hilversum.

Eenheid voorwaarde voor succes

Meyer wil dat dit anders gaat en zal mensen er “op blijven aanspreken”, belooft hij. Volgens Meyer is eenheid de voorwaarde voor succes van de partij. “Discussie voeren we binnen, strijd voeren we buiten.”

Hij zegt zich te realiseren dat hij zich niet bij alle SP’ers populair heeft gemaakt. “We hebben sterke en harde discussies gehad over de partijdemocratie, over de afdrachtregeling”, aldus Meyer. Ook Tweede Kamerleden uitten al eens anoniem frustraties in de krant.

Herkozen

Toch werd Ron Meyer vandaag op het 23ste SP-congres herkozen als voorzitter van de Socialistische Partij.
Een duidelijke meerderheid van de SP-leden (80%), die voor de eerste keer direct via hun afdeling het hoofdbestuur konden kiezen, steunde de kandidatuur van Meyer. Het Heerlense gemeenteraadslid en fractievoorzitter van de SP was overigens de enige kandidaat voor het landelijke voorzitterschap.

Nieuw bestuur

Op het congres wordt ook afscheid genomen van oud-fractievoorzitter Emile Roemer en er worden nieuwe bestuursleden gekozen. Roemers opvolger Lilian Marijnissen houdt een toespraak.

Bron: ANP