Doelstelling Roda-trainer Molenaar duidelijk: Handhaving!

Foto: Roda JC Kerkrade

Voorafgaand aan de wedstrijd van vanavond in het Parkstad Limburg Stadion kijkt trainer Robert Molenaar van Roda JC kijkt vooruit naar de twee belangrijke wedstrijden van dit en komend weekeinde. “Het mag duidelijk zijn dat we in de thuiswedstrijd tegen FC Twente en die van volgende week tegen Excelsior absoluut voor de punten gaan. We willen niets liever dan afscheid nemen van de gedeelde laatste plek en stijgen op de ranglijst.”

Dezelfde selectie

“Wat onszelf betreft gaan we, buiten Maecky Ngombo en Donis Avdijaj, met dezelfde selectie de tweede seizoenshelft in. Met hen, Dani Schahin en Simon Gustafson moeten we nu voldoende scorend vermogen in huis hebben. Het is het beter om de groep vrijwel intact te houden en de schouders eronder te zetten dan spelers te halen die geen meerwaarde hebben. Dat neemt niet weg dat we de groep op hun verantwoordelijkheid hebben gewezen. De komende maanden gaan we voor handhaving, niets meer en niets minder!”

Op nul beginnen

In vergelijking met clubs als Sparta en FC Twente is er hier geen nieuwe trainer aangesteld. Dat neemt niet weg dat ik de groep heb laten weten dat iedereen vanaf het nieuwe jaar weer op nul begint. Iedere speler moet opnieuw laten zien dat hij in de basis thuishoort door het beste uit zichzelf te halen. Dat zal ook absoluut nodig zijn om als team zo sterk mogelijk voor de dag te komen.

Iedere speler moet opnieuw laten zien dat hij in de basis thuishoort door het beste uit zichzelf te halen.

FC Twente

Sinds Gertjan Verbeek bij FC Twente is aangesteld, heeft hij het spelpatroon aangepast door met drie centrale verdedigers te gaan spelen. Daarnaast heeft hij onoverwinnelijkheid in de ploeg gebracht waardoor het team enorm veel power kan ontwikkelen. Maar de ploeg heeft ook, met spelers als Oussama Assaidi en Fredrik Jensen, veel kwaliteit in huis. Samen hebben zij de helft van de doelpuntenproductie op hun naam, we weten dus wat ons te doen staat.”

Bron en tekst: Roda JC