Woensdag 17 januari ‘Sneak Peek’ met dans in de spotlights

Foto: SoAP / VIAZUID

In samenwerking met productiehuis VIA ZUID presenteert Parkstad Limburg Theaters op woensdag 17 januari de eerste Sneak Peek van het nieuwe jaar. Met deze nieuwe samenwerking tussen Parkstad Limburg Theaters en VIA ZUID maakt het publiek kennis met aanstormend professioneel talent. Jonge makers krijgen op die manier een nieuw podium aangeboden.

Zo kan het publiek nieuw theater- en danstalent ontdekken en kennis maken met het talent van de toekomst in Parkstad Limburg Theaters Heerlen. Theatraal blind daten met dans in de spotlights, als het ware.

Residentiewerk

Tijdens de Sneak Peek presenteert Sally Dansgezelschap Maastricht werk uit de Choreografische Residenties van twee talentvolle jonge choreografen.
De Franse Martin Harriague en de Italiaanse Patrizio Bucci.

Harriaque creëerde een muziekcompositie van woorden uitgesproken door president Trump. De woorden worden door zijn uniek bewegingsmateriaal flink kracht bijgezet waardoor de grimmige ondertoon een intense indruk bij je achterlaat en linken legt met het verleden en heden van Europees rechts-extremisme. Bucci laat dansers in Alone Together elkaar opzoeken en proberen te begrijpen. In deze dialoog ontdekken ze verbinding en liefde omarmd door een eenzame symfonie.

Sally Dansgezelschap Maastricht creëert bijzondere dansvoorstellingen en interactieve dansprojecten voor jong en oud. Vanuit thuisbasis Maastricht daagt ze jonge dansers en talentvolle choreografen uit om hun talenten tot bloei te brengen, een jong publiek te inspireren en het publiek ook letterlijk in beweging te zetten.

Meepraten

Niet alleen kijken, ook meepraten. Dat is het idee van de Sneak Peeks.
Daarom gaan onder leiding van algemeen leider Ronald Wintjens de makers actief in gesprek met het publiek. Om te horen wat men ervan vond. Dat levert mooie momenten op. En het allerbelangrijkste: de feedback wordt meegenomen in de verdere ontwikkeling van de voorstellingen en maker. Dat belooft wat!

De Sneak Peek begint om 20:00 uur.
Kaarten kosten maar €5,- en zijn aan de deur te koop of te reserveren via Parkstad Limburg Theaters Heerlen.

De volgende Sneak Peek is op woensdag 18 april.