VSB Poëzieprijs op tournee doet zondag SCHUNCK* Glaspaleis aan

Foto: VSB Poëzieprijs

Traditiegetrouw organiseert Poetry International voorafgaand aan de uitreiking van de VSB Poëzieprijs de ‘VSB Poëzieprijs op tournee’. Op diverse podia in Nederland en Vlaanderen gaan de dichters in gesprek en lezen ze voor uit hun genomineerde bundels.

Komende zondag is de bibliotheek in SCHUNCK* Glaspaleis in Heerlen halteplaats van deze tournee. De tour maakt(e) verder stops in Rotterdam, Utrecht, Amsterdam, Gent, Antwerpen, Den Haag en Groningen.

De uitreiking van de VSB Poëzieprijs 2018 is op 25 januari (Gedichtendag) in Diligentia in Den Haag.

Ontmoet de dichters in Heerlen!

In SCHUNCK* Glaspaleis zie je op 14 januari de dichters Joost Baars, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff en Mieke Van Zonneveld. Ze gaan in gesprek met Daan Doesborgh en lezen voor. Ook Merlijn Huntjens en Maarten van den Berg lezen gedichten.

Poëzie

Poëzie wordt niet alleen geschreven voor een goed opgeleide elite, maar is een kunst voor iedereen. Er is veel beweging in het literaire veld en wat de poëzie betreft zien we alom een reiken naar de lezer. In tal van steden staat poëzie op stadsmuren. Er zijn slamevenementen waar jonge dichters graag aan meedoen, er zijn nachten van de poëzie, er zijn dichters des vaderlands, er zijn stadsdichters. De afstand tussen poëzie en lied wordt kleiner.

De jury van de VSB Poëzieprijs 2018 is dan ook verheugd dat de oogst van de VSB Poëzieprijs-inzendingen ook weer gedichten biedt die het verdienen om in ons gemeenschappelijke dichterlijke geheugen geprent te blijven. Daarom gaan de genomineerden op reis om hun werk ten gehore te brengen.

  • VSB Poëzieprijs op tournee
  • SCHUNCK* Glaspaleis, Bibliotheek (+2)
  • Zondag 14 januari, van 14:30 tot en met 16:00 uur
  • Entree: gratis

 

Reacties

article
61368
Met Joost Baars, Marije Langelaar, Tonnus Oosterhoff, Mieke Van Zonneveld, Merlijn Huntjens en Maarten van den Berg
Traditiegetrouw organiseert Poetry International voorafgaand aan de uitreiking van de VSB Poëzieprijs de ‘VSB Poëzieprijs
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/61368/vsb-poezieprijs-schunck/
2018-01-12T17:19:49+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/01/12171447/VSB-poezieprijs1.jpg
Glaspaleis, Heerlen.nieuws.nl, SChunck, VSB Poëzieprijs
Cultuur & Amusement, Nieuws