Broodje Pani bezorgt broodjes (en meer) in regio Parkstad (en verder)

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Broodje Pani aan de Kasteellaan 106 in Heerlen behaalde onlangs bij de Heerlen.nieuws.nl-actie ‘Zet een ondernemer in het zonnetje’ een meer dan verdienstelijke tweede plaats.
Het bedrijf van Chantal en Marc van Schendel bezorgt heerlijk vers belegde broodjes en andere gerechten in Heerlen en wijde omstreken. Tot aan Beek en Born aan toe.

Centraal in Parkstad

“In oktober 2008 zijn we begonnen in Eygelshoven” vertelt Marc. “Mijn contract bij de bakkerij waar ik werkte werd niet verlengd. Ons oog viel toen op een geheel geïnventariseerd pand in Eygelshoven. Daar konden we, zonder veel investeringen uit eigen middelen, zo in beginnen.
Maar dat werd het niet. Eygelshoven was redelijk vergrijsd, en we vonden daar niet de klandizie die we voor ogen hadden. In april 2009 zijn we daarom naar de Kasteellaan in de Heerlense wijk Meezenbroek verhuisd. Daar zijn we met z’n tweeën begonnen, in een pand waarin voorheen een dierenzaak zat. De ligging in Heerlen was stukken beter. Lekker centraal in de Parkstad.

Kwaliteit

Van hieruit zijn we de zaak langzaamaan gaan opbouwen. Het ging elk jaar iets beter. De eerste klanten ben ik deels zelf gaan halen. Ik ging proefpakketjes uitdelen bij bedrijven op industrieterreinen. Goede kwaliteit, en een leuk babbeltje zorgden ervoor dat we op die manier steeds meer klanten over de streep wisten te trekken.”
De naam ‘Broodje Pani’ is afgeleid van ‘panini’. “Dat was op het moment dat we de zaak begonnen erg in. Het grappige is dat er ook wel eens iemand bij ons binnen is gekomen die Pani heette met z’n achternaam.”

Assortiment

Hoewel de naam ‘Broodje Pani’ wellicht suggereert dat er alleen broodjes worden verkocht, is de praktijk anders. Chantal en Marc leveren naast een heel assortiment belegde broodjes ook warme broodjes, broodjes met snacks, tosti’s, losse snacks, warme gerechten zoals goulash en zuurvlees, soepen, salades, zoetigheden, dranken en complete ontbijtpakketten.
Broodje Pani bezorgt de bestellingen bij de klant. Meestal zijn dat bedrijven, met wat grotere bestellingen. Voor twee broodjes besteld door iemand in Schinnen kan er niet bezorgd worden. Maar de mensen kunnen hun bestelling ook gewoon afhalen in de zaak aan de Kasteellaan, of daar ter plekke opeten.

Vers

“Alles wat we verkopen is vers. Dat komt allemaal uit eigen keuken. Ik weet dat dat ons sterke punt is. Onze broodjes zijn niet te vergelijken met die de kant-en-klaar voorverpakte broodjes die op diverse verkooppunten op een toevallige voorbijganger liggen te wachten. Wij maken onze broodjes à la minute klaar. Met verse en vers gemaakte ingrediënten. Daarna worden ze meteen bezorg. Verser kan eigenlijk niet. Wat we aan het einde van de dag overhouden doen we weg, en de volgende dag maken we alles weer opnieuw vers klaar.”
Van concurrenten in deze sector wil Marc niet spreken. “Ik ervaar bedrijven niet als concurrent, we hebben alleen collega’s. Ook doen wij niet aan zogenaamde acties of knallers. We houden vast aan onze strategie van goed en vers en op tijd!”

Best Restaurant Award

De kwaliteit van de producten en service van Broodje Pani blijkt overigens ook uit de steevast hoge notering in de ‘Best Restaurant Award’ van Thuisbezorgd.nl.
Na een derde plaats in 2014 behaalde het bedrijf van Marc en Chantal daarin in 2015 en 2016 de eerste plaats waarmee het verkozen werd tot het beste bezorgrestaurant van Heerlen. Bij de verkiezing voor het jaar 2017 eindigden ze deze week op een mooie tweede plaats.
Gezien het enthousiasme en de drive van het tweetal, waarvan inmiddels ook hun oudste dochter in de zaak werkzaam is, is dat een extra motivatie om weer voor de eerste plek in 2018 te gaan.

Broodje Pani
Kasteellaan 106, Heerlen

Telefoon:

 • +31 45 737 00 91
 • +31 6 462 700 10

[email protected]
www.broodjepani.nl

Openingstijden

 • Maandag: 8:00 – 16:00 uur
 • Dinsdag: 8:00 – 16:00 uur
 • Woensdag: 8:00 – 16:00 uur
 • Donderdag: 8:00 – 16:00 uur
 • Vrijdag: 8:00 – 14:00 uur
 • Weekend – Feestdagen: gesloten

Bezorgtijden

 • Maandag: 9:00 – 15:30 uur
 • Dinsdag: 9:00 – 15:30 uur
 • Woensdag: 9:00 – 15:30 uur
 • Donderdag: 9:00 – 15:30 uur
 • Vrijdag: 9:00 – 14:00 uur
 • Weekend – Feestdagen: gesloten

Reacties

article
61308
Broodje Pani
Broodje Pani aan de Kasteellaan 106 in Heerlen behaalde onlangs bij de Heerlen.nieuws.nl-actie ‘Zet een
https://heerlen.nieuws.nl/nieuws/61308/broodje-pani-heerlen/
2018-01-12T10:34:08+00:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/148/2018/01/12102651/DSC_0002.jpg
bezorgrestaurant, Broodje Pani, broodjes, Heerlen.nieuws.nl
Nieuws, Zakelijk