Zondagavond verlichte fietstocht ‘Light my Ride’ door Heerlens centrum

Foto: Heerlen Mijn Stad

Komende zondag kun je meefietsen in een speciale fietstocht door het centrum van Heerlen. Maar je moet er wel wat voor doen: je fiets goed en zo mooi mogelijk verlichten. ‘Light my Ride’ is een bijzondere fietstocht voor deelnemers van alle leeftijden.
Vanaf 18.00 uur gaat het vanaf het Schouwburgplein gezamenlijk door Heerlen-centrum in de richting van het einddoel, het Pancratiusplein.
In het donker dus… Maar veilig!
Dankzij lichtjes, heel veel lichtjes!

Kom meefietsen op zondag 7 januari

Op het Schouwburgplein (officieel het Burgemeester van Grunsvenplein) is het om 17.30 uur verzamelen geblazen.
Om 18.00 uur rijden alle deelnemers in een groep een ronde door het centrum van Heerlen, als één grote lichtgevende parade met als einddoel het Holy Moly Heerlen – kampvuur op het Pancratiusplein.
Hier wordt de ‘Light my Ride’ feestelijk afgesloten met muziek en een drankje.
Ook wordt hier de prijs voor de VIP’18 (Very Illuminated Person) uitgereikt, de meest creatieve ‘fietsverlichter’ van Heerlen.
Deelname is gratis, en voor iedereen. Voor alle leeftijden en alle soorten fietsen.

Pimp My Ride

Wil jij dat jouw tweewieler extra goed opvalt tijdens de ‘Light my Ride’?
Kom dan zondagmiddag tussen 15.30 en 17.30 uur al naar het Pancratiusplein waar studenten van de opleiding Facility Management van Zuyd Hogeschool als professionele fietsverlichters aanwezig zijn. Daar kan iedereen zijn fiets pimpen, versieren én verlichten voorafgaand aan de verlichte fietstocht.

Er wordt niet alleen voor diverse soorten versiering gezorgd, naast het fietsverlichten worden er ook nog broodjes gebakken boven het kampvuur.
Een ‘uni-cycler’ komt zijn kunsten vertonen door middel van enkele demo’s, en op het plein klinken de lekkerste nummers uit de speakers.

Heerlen Fietst

Light my Ride is een initiatief van Heerlen Fietst in samenwerking met Cycle Fun Productions en Parkstad Limburg. Samen proberen ze heel Nederland te inspireren om nog beter verlicht, per fiets op pad te gaan.
Daarnaast hoopt Heerlen Fietst door het zichtbaar maken van de fiets(er) en het organiseren van fietsgerelateerde activiteiten het fietsgebruik te stimuleren waarmee een leefbaardere, veiligere, leukere en gezondere regio tot stand komt.