Wie wordt 13 januari de nieuwe Sjtadsprins van Gebrook?

Wie wordt in Gebrook de opvolger van Ger I ?
Foto: CCH Gebrook

Zaterdag 13 januari proclameert het Comité Carnavalsviering Hoensbroek (CCH) in Kasteel Hoensbroek de Sjtadsprins va Gebrook.
Aanvang van deze spannende avond is om 20:33 uur.

Al maanden werkt een enthousiast team met veel energie aan de voorbereidingen voor ‘de Parel va Gebrook’. Meer dan 40 vrijwilligers gaan samen met Prinses Ariël, Koning Triton, zee-heks Ursula en hun gevolg van de Prinsenproclamatie een groot ‘onderwater-feest’ maken.

Proclamatie Kasteel Hoensbroek

De proclamatie in Kasteel Hoensbroek bestaat uit diverse onderdelen.
Het ceremonieel deel begint met het aftreden van Sjtadsprins Ger I (van der Sterren). Hij zal een ludieke opdracht moeten vervullen om toe te mogen treden tot de Oud–Prinsen van het CCH.

Nadat Ger I de Prinsenketting, –steek en –scepter heeft afgelegd, is het de beurt aan de nieuwe heerser van het Breuker Vastelaovesriek.
Zijn proclamatie is het hoogtepunt en sluitstuk van het ‘spel rond de Prins’. Dat staat geheel in het teken van ‘de kleine zeemeermin’.
Het publiek zal worden meegenomen naar deze bijzonder onderwaterwereld, waarna met een zinderende ontknoping de nieuwe Sjtadsprins wordt gepresenteerd.

Nadat de nieuwe Sjtadsprins is geproclameerd, zullen de Bölkes, de winnaars van het Breuker Vastelaoves Leedjeskonkoer 2017, hem de vastelaovessjlager va Gebrook ‘Boemele’ aanbieden. De avond wordt verder opgeluisterd met optredens van de Maastrichtse zeeschuimers Ziesjoem en het vocale ensemble Don Kiesjot. Na afloop van de proclamatiezitting begint in de Grote Remijs van het kasteel het Prinsenbal met DJ.

Kaarten à €11,- zijn te koop bij Schoenservice Luchies.

Augurkenbal

Traditiegetrouw vindt op zondag 14 januari 2018 het Augurkenbal plaats bij Amicitia, Markt 9 te Hoensbroek.
Het statieportret van aftredend Sjtadsprins Ger I wordt dan opgenomen in de eregalerij van de Oud-Prinsen van het CCH.
Aanvang 16:11 uur en de toegang is gratis.

Prinsenreceptie

Zondag 21 januari houden de nieuwe Sjtadsprins van Gebrook en het CCH de Prinsenreceptie in Kasteel Hoensbroek.
Aanvang 18:33 uur. Ook hier is de toegang gratis.

Reacties