Roda JC speelt met 2-2 gelijk tegen FC Groningen

Roda JC speelde vanmiddag het thuisduel tegen FC Groningen met 2-2 gelijk. Zowel Simon Gustafson als Tom van Weert wisten tot twee keer toe het net te vinden.

Roda JC startte met dezelfde 11 namen als in de gewonnen wedstrijd tegen sc Heerenveen in de basisopstelling. De thuisploeg begon sterk aan het duel tegen de nummer 12 van de competitie.
Roda JC creƫerde kansen maar echt gevaarlijk werd niet niet. Dit werd het wel na 13 minuten spelen. Dani Schahin probeerde het van net buiten de zestienmeter met een hard, laag schot. Keeper Padt van Groningen wist in eerste instantie nog redding te brengen maar in de rebound was het de oplettende Simon Gustafson die de bal alsnog in het doel wist te krijgen. Vlak hierna was Roda JC opnieuw dicht bij een doelpunt; Mario Engels kwam echter net te laat om de bal het doel in te tikken.

Ingelaste pauze

Na 23 minuten spelen werd er een kort pauze ingelast vanwege de winterse omstandigheden. Na deze korte theepauze was Roda JC de bovenliggende partij. Na een knappe balverovering op de helft van de tegenstander van Simon Gustafson ging hij alleen op doelman Padt af. Doordat de doelman ver voor zijn goal stond kon de middenvelder de bal van een meter of 25 gemakkelijk over de keeper heen in het doel leggen. Vlak hierna wisten de Groningers iets terug te doen. Na een voorzet vanaf de linkerflank kon Tom van Weert de bal binnentikken.

Druk zetten

Ook na rust bleef de thuisploeg hoog druk zetten op de verdediging van FC Groningen. Na drie minuten spelen resulteerde dit in een grote scoringskans voor buitenspeler Mario Engels. Na een prima steekbal van Simon Gustafson kon Engels vrij uithalen op doel; zijn schot miste echter precisie en ging hard over. Na 59 mintuten spelen een moment van opleving in het Parkstad Limburg Stadion. Aanvoerder Adil Auassar werd na een vermeende overtreding in het eigen strafschopgebied met een directe rode kaart van het veld gestuurd. Tom van Weert benutte de strafschop voor de Groningers en bracht de stand hiermee weer op gelijke hoogte.

Ondanks dat Roda JC het laatste halfuur met een man minder moest spelen domineerde geen van beide ploegen waardoor er niet meer gescoord werd en de stand gelijk eindigde.

Aanstaande woensdagavond speelt Roda JC een midweeks uitduel bij ADO Den Haag. Aanvang van deze wedstrijd is om 20.45 uur.
Op zaterdag 16 december speelt Roda JC Kerkrade in haar eigen Parkstad Limburg Stadion de Limburgse derby tegen VVV Venlo.