Komend weekend kans op sneeuw in onze regio

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Komend weekend bestaat er kans op sneeuw in Limburg. Het wordt dan guur winterweer met temperaturen van net boven het vriespunt.

Vrijdag wordt het net als vandaag een graad of 8. Vandaag is er in de middag en avond kans op neerslag. Er staat een harde zuidwestelijke wind, kracht 6. De dagen erna is de wind westelijk kracht 4.

Guur

Vrijdag belooft een gure dag te worden. Er is kans op hagel, natte sneeuw en een klap onweer. Tussen de buien door klaart het fel op. De middagtemperatuur komt in Limburg uit op 4 graden. Daarmee is het een stuk kouder dan de voorgaande dagen.

Tijdens winterse buien daalt de temperatuur naar een graad of 1 en tijdelijk kan het dan ook even wit en glad worden. De kans daarop is het grootst in de Limburgse heuvels.

Zaterdag trekken regelmatig winterse buien over het land met hagel, natte sneeuw en onweer. Tijdens stevige sneeuwbuien kan het in het hele land tijdelijk wit worden. Het is ronduit kil met maxima van 1 à 2 graden in Limburg tot 4 in de rest van het land. Er staat een koude, matige tot vrij krachtige westenwind.

Naar verwachting houdt het lichte winterse weer komende week aan. Er is valt regelmatig winterse neerslag en de middagtemperatuur ligt rond 3 à 4 graden. Daarmee is het ongeveer 3 graden kouder dan normaal voor deze tijd van het jaar. Verkeer moet rekening houden met kans op gladheid.