Wintercircus in Kerkrade ook toegankelijk voor blinden en slechtzienden

Foto: Piet Hein Out

Op 8 en 9 december aanstaande speelt het Wintercircus Arlette Hanson de nieuwe voorstelling ‘Fraaie Fratsen!’ in het Theater in Kerkrade. Bijzonder aan de voorstelling van zaterdag 9 december is dat deze ook geschikt is voor blinden en slechtzienden.

Pretpark

Fotograaf Barbara Bamberger

Fraaie Fratsen! is de 39e productie van Wintercircus Arlette Hanson en beleeft in Kerkrade haar Benelux première. Op het toneel staat een compleet pretpark. De medewerkers van Fratsenland nemen je mee in hun belevenissen tijdens dit vrolijke en verrassende circusspektakel. Er zijn onder andere handstanden op botsauto’s, ondeugende geiten, vertederende teckels en spectaculaire luchtacrobatiek.

Blindentolken

Dankzij ‘Stichting Komt het Zien!’ is de voorstelling op 9 december 2017 om 14.00 uur ook te bezoeken door mensen die blind of slechtziend zijn. Deze voorstelling begint bij het ‘voelplein’ waarbij blinden en slechtzienden vooraf onder andere aan het decor op schaal, rekwisieten en de kostuums van artiesten kunnen voelen.

Enthousiaste blindentolken vertellen tijdens de voorstelling alles wat er te zien is. De visueel beperkten, die samen met het reguliere publiek in zaal zitten, horen dit verslag via een draadloze koptelefoon. Andere toeschouwers merken hier niets van. Hiermee kunnen blinden en slechtzienden samen met vrienden, familie en kennissen ook genieten van een theatervoorstelling.

Kaarten zijn te koop via www.plt.nl.

Voor meer informatie over Wintercircus Arlette Hanson kunt u terecht op www.wintercircus.nl.
Op www.komthetzien.nl leest u alles over de voorstelling die toegankelijk is voor blinden en slechtzienden.