Drie decemberweekeinden lang Kerstwereld Rolduc Kerkrade

Foto: Kerstwereld Rolduc

De dagen worden korter, de temperatuur daalt en het weer slaat om; tijd dus voor warmte en gezelligheid. Met Sinterklaas en Kerst in aantocht is het daarnaast tijd om op zoek te gaan naar bijzondere presentjes voor je dierbaren. Tijd voor Kerstwereld Rolduc. De historische kruisgangen van Abdij Rolduc te Kerkrade zijn komende december weer het decor voor Kerstwereld Rolduc.

De 900 jaar oude abdij – een uniek complex op zichzelf – wordt omgetoverd in een magische kerstwereld met zeventig gezellig ingerichte kraampjes. De marktkramen worden speciaal geselecteerd op kwaliteit en kerstgedachte. Er worden bijzondere producten aangeboden op het gebied van kerstdecoratie en kunstzinnige kerstcadeaus. Hier vindt u net dat speciale cadeautje wat u nog mist voor onder de kerstboom.

Kinderen

Voor de kinderen is er een speciaal ingerichte kerstkamer waar ze naar hartenlust kerstversieringen kunnen knutselen. Een heus Poppentheater staat voor hen op het programma en ze kunnen volop genieten van het bewegende, magische Winterlandschap van Servé Kuijer. Van ieder kind wordt een leuke kerstfoto gemaakt die u gratis kunt downloaden van onze site.

Koren

Geen Kerst zonder muziek. Verschillende koren uit de regio brengen hun liederen ten gehore in het met prachtige muurschilderingen versierde kerkje van stichter Lambertus van Rolduc.

Kletskoppen!

Onder een glas Glühwein even bijkletsen over al het moois dat u gezien heeft of bedenken welk cadeautje het beste bij uw geliefden past. In de Foyer en in Kloosterbrasserie ‘De Kanunnik’ kunt u genieten van diverse hapjes en drankjes. Zelfs natafelen met een heerlijk 3-gangen menu is mogelijk. Reserveer hiervoor alvast een tafel in de sfeervolle brasserie. Er zijn een beperkt aantal tafels beschikbaar. (Reserveren via 045-5466888 of [email protected]).

Kerkraadse goede doelen

De opbrengsten van Kerstwereld Rolduc 2017 gaan dit jaar naar goede doelen in het Kerkraadse. Zo wil Rotaryclub Kerkrade graag bijdragen aan het welzijn en welbevinden van de stad en haar inwoners.

Dagen en tijden

  • Zaterdag 2 en zondag 3 december, van 11.00 tot 17.00 uur;
  • Zaterdag 9 en zondag 10 december, van 11.00 tot 17.00 uur;
  • Zaterdag 16 en zondag 17 december, van 11.00 tot 17.00 uur.

Locatie

Abdij Rolduc
Heyendallaan 82
6464 EP Kerkrade

Entree

Volwassenen: € 3,50
Kinderen (4 – 12 jaar): € 1,50
Inclusief sfeerfoto