Open brief burgemeester Ralf Krewinkel aan Heerlenaren

Foto: Gemeente Heerlen

Vanwege de acute leukemie die enige tijd geleden bij het zoontje van burgemeester Ralf Krewinkel werd geconstateerd legde de burgervader van Heerlen medio september zijn werkzaamheden tijdelijk geheel neer.
Vandaag schreef burgemeester Krewinkel een open brief aan alle Heerlenaren over de situatie. Hij gaat zijn werkzaamheden vanaf volgende week deels weer hervatten.

Open brief burgemeester Krewinkel

Beste Heerlenaren,

De afgelopen maanden zijn we in een achtbaan terecht gekomen. De diagnose acute leukemie bij ons zoontje Luca sloeg in als een bom, net als de blijvende dwarslaesie die door een tumor is veroorzaakt.

Dat vergde naast “er zijn voor Luca” vooral incasseringsvermogen en aanpassingsvermogen. Dit zal de komende maanden ook zo blijven omdat de behandeling deze tijd minimaal nodig heeft. We blijven samen vechten voor een goede toekomst.

We konden dit samen doen door de enorme steun en medewerking die we vanuit de raad, college en samenleving hebben gehad. De vele berichten, kaarten, mailtjes, appjes enz enz hebben Luca en ons goed gedaan.

We zijn iedereen hiervoor enorm dankbaar!!!

Tegelijkertijd is voor mij als burgemeester ook de vraag wanneer en hoe kan ik verantwoord hervatten? Verantwoord voor Luca en verantwoord voor Heerlen!

We hebben daarom binnen het college van B en W en de raad het volgende afgesproken:

Ik zal met ingang van maandag 27-11 deels mijn werkzaamheden hervatten. Dit betekent concreet collegevergaderingen, het volledige dossier herindeling Landgraaf-Heerlen, politieoverleg, overleg integrale veiligheid en enkele hiervan afgeleide beleidsmatige dossiers.

Ik vraag uw begrip en medewerking dat ik vooralsnog geen publieke optredens zal doen, dit zal zoals nu door de plaatsvervangers worden overgenomen.

Mocht de situatie van Luca veranderen dan zal er een heroverweging plaatsvinden.

Dit is in goed overleg met college, presidium en gouverneur afgesproken.

Met heel veel dank en hartelijke groeten, mede namens Luca en Patricia,

Ralf Krewinkel