Kort geding verhuurder tegen V&D aangehouden

Foto: Heerlen.Nieuws.nl

De directie van V&D en de verhuurder van haar pand in Heerlen gaan opnieuw met elkaar in gesprek.

Er ontstond een groot probleem tussen beide partijen nadat V&D in het kader van door haar noodzakelijk geachte bezuinigingen van het ene op het andere moment besloot minder huur te gaan betalen. Vastgoedeigenaar Metroprop verhuurt 3 panden aan V&D: in Den Bosch, Heerlen en Sittard. Metroprop wil niet zonder meer meegaan in de door het warenhuis geƫiste huurverlaging. De meeste andere vastgoedeigenaren die panden aan V&D hebben verhuurd deden dat wel.

Voor de vestiging in Den Bosch heeft Metroprop inmiddels een kort geding aangespannen om V&D te dwingen de contractueel vastgestelde huur te betalen; zo niet dan dient V&S het pand te ontruimen. Toen tijdens de behandeling van het kort geding V&D voorstelde om nog een extra onderhandelingsronde in te gelasten ging Metroprop daarin mee, waarop de rechter besloot de partijen 2 weken tijd te geven om het hierover eens te worden.

Voor de panden in Sittard en Heerlen loopt momenteel een bodemprocedure. De uitspraak daarvan laat langer op zicht wachten.