Tijdens de Nationale Archeologiedagen leiden alle wegen naar Heerlen

Foto: Thermenmuseum

Tijdens de Nationale Archeologiedagen op 13, 14 en 15 oktober staat het hele land in het teken van archeologie. Tijdens die dagen moet je dan natuurlijk ook in Heerlen zijn, met zijn unieke Romeinse geschiedenis.
Er zijn tal van leuke en leerzame activiteiten in het Thermenmuseum, waar je je kunt onderdompelen in Coriovallum!

Programma Nationale Archeologiedagen Thermenmuseum

Elke dag:

De nieuwe expositie ‘Open & Bloot‘.
Deze expositie Open & Bloot neemt u mee in het bruisende leven van het Romeins Badhuis. Het badritueel wordt uitgebreid onder de loep genomen. Wie kwamen er naar het badhuis? Hoe zagen de rituelen eruit en welke attributen werden gebruikt? Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de rol die het badhuis innam in het stadse leven. Waarom was het zo populair, wie kwamen erop af en hoe ontwikkelde het badhuis zich? Met een bezoek aan het badhuis krijgt u een andere kijk op de Romeinen en het Romeinse leven.

Zaterdag 14 en zondag 15 oktober 2017:

Proef lekkere hapjes uit de Romeinse keuken. Ga zelf aan de slag en krijg de Romeinse weeftechnieken onder de knie of maak je eigen mooie fibula. Natuurlijk kun je je ook nog even laten verwennen in de Romeins beautysalon zodat je als herboren de dag kunt afsluiten.

Doe mee en geniet op zijn Romeins:

  • Romeinse hapjes 12.00 uur – 17.00 uur;
  • Workshop fibula maken 12.00 uur – 17.00 uur;
  • Workshop weven 12.00 uur -17.00 uur;
  • Romeinse beautysalon 12.00 uur – 17.00 uur.

Speciale rondleidingen en kinderlezing

Tijdens een rondleiding vertelt een gids je de allerleukste en interessantste weetjes over de historische opgravingen en onderzoeken. Ontdek wat je nog niet wist en wat je misschien altijd al wilde weten.

  • Rondleiding onderzoek & opgraving: 12.00 uur – 13.00 uur & 14.00 uur – 15.00 uur;
  • Rondleiding zaal 2: 14.00-15.00 uur;
  • Interactieve kinderlezing: “Schoonheidsidealen voor kinderen” in de filmzaal;
  • Romeinse Stadswandeling door Heerlen: 16.00-17.00 uur.

Je betaalt tijdens de Nationale Archeologiedagen alleen de reguliere entree voor het museum. Daarmee kun je aan álle activiteiten en rondleidingen in het Thermenmuseum deelnemen, en je ontvangt zelfs een jaarkaart Thermenmuseum 2017!