Perfora-Tour: ludieke fietstocht dwars door Heerlen-Centrum

Foto: Petra Vroomen

Op vrijdag 13 oktober wordt een nieuwe, ludieke wielerwedstrijd gereden in Heerlen-Centrum. De Perfora-Tour, zoals deze uitdagende fietstocht heet, brengt fiets-enthousiastelingen op verrassende binnen- en buitenlocaties in de Heerlense binnenstad.
Deelname is volledig gratis, maar ook geheel op eigen risico zoals een ‘urban event’ betaamt. Maar ja, op vrijdag de dertiende?!

Bij de start op het welbekende Pancratiusplein ontvangen alle deelnemers een kleine vlag. Het doel van de Perfora-Tour is namelijk om met zoveel mogelijk ‘knipjes’ in deze vlag te finishen.
Op geheime stempelposten – in gebouwen, parkeerplaatsen of op buitenlocaties – wordt je vlag vliegensvlug gePERFOReerd, waarna je je weg vervolgt.

Deelnemen

Deelnemers melden zich om 19.00 uur op het Pancratiusplein, waar men zich kan inschrijven. Ook vooraf inschrijven is mogelijk, door een e-mail te sturen naar [email protected].

Rond 19.30 uur wordt gestart met een geneutraliseerde ronde door een van de Q-Park garages. Op het dak hiervan wordt een groepsfoto gemaakt.
De daadwerkelijke Perfora-Tour gaat om 20.00 uur van start. Om 21.00 uur worden de winnaars gehuldigd.

Sportievelingen die zich geknipt voelen om op vrijdag 13 oktober een spectaculaire PERFORmance op twee wielen te geven of als vrijwilliger mee te werken aan dit evenement met een hoge funfactor kunnen zich aanmelden via het bovenstaande e-mailadres of een privé-bericht sturen naar de Facebookpagina van Heerlen Fietst, Heerlen Mijn Stad of De Vijf Pleintjes. Deze drie partijen zijn de initiatiefnemers van de Perfora-Tour.