Brasserie ‘Bij De Twee Gezusters’ in Heerlen vanaf 5 oktober weer open

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Aankomende donderdag 5 oktober om 10 uur opent het eethuis in de Luciushof aan de Putgraaf in Heerlen weer haar deuren.
Blanche Hartman, hoofd van de nieuwe ‘Stichting De Twee Gezusters’, staat dan in een opgefleurde brasserie met een nieuw team, samengesteld uit oude en nieuwe medewerkers, achter de pannen om de gasten een goed en betaalbaar dagmenu te serveren. En daar wordt naar uitgekeken, zo blijkt uit de vele spontane bezoekjes en nieuwsgierige vragen van de afgelopen tijd.

Keuken weer open

Hoewel de allerlaatste puntjes nog op de i moeten komen, is de keuken vanaf donderdag weer geopend. Iedereen is dan weer welkom voor het bekende dagmenu tegen een zacht prijsje. “Het belangrijkste voor ons was om de keuken weer open te stellen. Dagelijks liepen er wel vier tot vijf mensen naar binnen om te informeren wanneer de brasserie weer open zou gaan. Er is duidelijk behoefte aan deze plek, niet alleen voor een goede maaltijd, maar vooral als ontmoetingsplek. Die willen we hen graag weer geven”, zegt een enthousiaste Blanche Hartman.

De brasserie heeft al een frisse lik verf gekregen en ook het meubilair is vernieuwd. “Onze nieuwe tafels zijn bijvoorbeeld geschikt voor rolstoelers en de nieuwe stoelen zijn lekker comfortabel.
Daarnaast zijn er nog tal van mogelijkheden in dit gebouw die we in de toekomst willen gaan benutten. We hebben nog even tijd nodig om te kijken naar de benodigde aanpassingen en investeringen.”

Nieuwe stichting

De gemeente Heerlen heeft samen met eigenaar Weller gekozen voor de huidige partij als nieuwe exploitant. “We hebben pas sinds een paar weken groen licht gekregen voor de exploitatie van de brasserie. Er moest een nieuwe stichting in het leven geroepen worden en allerlei andere uitdagingen overwonnen worden binnen het korte tijdsbestek waarin we dit wilden neerzetten. Gelukkig hebben we veel steun gehad van de gemeente Heerlen en woningbouwvereniging Weller.”

Openingstijden

Donderdag 5 oktober gaan de deuren dus open. De mensen die de brasserie de afgelopen drie maanden hebben moeten missen zijn weer van harte welkom.
“De opzet blijft hetzelfde: een goede, gezonde maaltijd voor een betaalbare prijs. Die prijs blijft overigens € 7,75 voor het 3-gangen dagmenu. Voor de gasten die nog een tegoed hadden op de ‘strippenkaart’ van de vorige uitbater: neem de oude strippenkaart mee, dan wisselen wij deze in voor een nieuwe kaart met evenveel maaltijden. Iedere vrijdag is weer ‘vis-dag’. Wel nieuw is de tapkraan op het buffet, voor een vers getapt biertje. Voor de rest zijn wij iedere dag open, van 10.00 tot 20.00 uur. Iedereen is dan weer welkom in Brasserie ‘Bij De Twee Gezusters’!”