Eerste punten voor Roda JC na 1-2 winst op Sparta in Rotterdam

Roda JC sprokkelde vanmiddag zijn eerste wedstrijdpunten van deze competitie bij elkaar. En meteen het maximale aantal dat in één wedstrijd bij elkaar te voetballen is.
Op het Kasteel in het Rotterdamse Spangen werd met 1-2 van Sparta gewonnen.

De doelpunten van Roda JC vielen beide voor de rust. Ndenge (0-1) en Schahin (0-2) wisten het net van Sparta te vinden.
Na rust bracht Mühren met zijn tegentreffer in de 78e minuut de spanning terug in de wedstrijd (1-2), maar de Kerkraadse formatie van trainer Robert Molenaar hield, zij het met de nodige moeite, de rest van de wedstrijd stand.

Driepunter

Deze eerste overwinning verloste Roda JC Kerkrade niet alleen van de hatelijke 0-punten notering onderaan de ranglijst. Ook kon het team hierdoor de rode lantaarn overdragen aan Willem II.
De Tilburgers kregen afgelopen zaterdag in Eindhoven met 4-0 klop van koploper PSV, en staan nu, met eveneens slechts 3 competitiepunten, op basis van een slechter doelsaldo op de laatste plaats van de Eredivisie.