Politie zoekt slachtoffers oplichting door Zuid-Limburgs echtpaar

Foto: Wikipedia

De politie Limburg is op zoek naar mensen die slachtoffer zijn geworden van oplichting door een echtpaar uit Zuid-Limburg.

Het stel van rond de 50 jaar oud benadeelde met haar oplichtingsactiviteiten de afgelopen maanden verschillende bedrijven en particulieren. Onder de slachtoffers zijn verschillende huurders van vakantiehuisjes. Verder betaalde het paar een huurauto niet en benadeelde het particulieren door spullen te verkopen die vervolgens nooit geleverd werden.

Werkwijze

Het echtpaar werkt steeds volgens een bepaalde wijze. Ze vertellen bijvoorbeeld dat ze op een erfenis wachten en geven aan dat het geld nog komt. Als ander excuus voor het ontbreken van geld geven ze aan dat ze door een verhuizing niet bij hun geld kunnen. Ook vertelt de man vaker dat een vriend stopt met een elektronica zaak en dat hij daardoor goedkoop aan apparatuur kan komen. Mensen moeten vervolgens wel direct beslissen en betalen als ze iets willen hebben.

Onderzoek

De politie onderzoekt deze zaak, en komt ook graag in aanraking met gedupeerden die dit nog niet hebben gemeld. Herkent u deze werkwijze en bent u ook gedupeerd? Bel dan met de politie via 0900-8844.

Voor zover bekend heeft het stel slachtoffers gemaakt in Kerkrade, Mechelen, Landgraaf, Maastricht en Sittard.