Roda JC verslaat VV Capelle in het KNVB bekertoernooi

Roda JC won vanmiddag in de eerste ronde van het KNVB bekertoernooi met 0-5 van VV Capelle. In de eerste helft kwamen de doelpunten van Schahin, Rutjes en Engels. Na rust scoorde Célestin Djim nog tweemaal.
Roda JC Kerkrade begon de wedstrijd in Capelle aan den IJssel tegen de amateurs uit de landelijke Derde divisie met maar liefst 6 wissels ten opzichte van de laatste wedstrijd. In de opstelling stonden onder meer Vansteenkiste, Rutjes, Auassar, Engels, Van Velzen en Schahin.

Wedstrijdverloop

Zes minuten onderweg is het Simon Gustafson die na zijn fraaie solo de 0-1 door Dani Schahin ziet binnen werken. Amper zeven minuten later schiet Nathan Rutjes een fraaie voorzet van Gyliano van Velzen via de paal de 0-2 achter de doellijn. Keeper Hidde Jurjus is attent op enkele afstandsschoten en ziet een uithaal van Vyent maar net over gaan. Kerkraadse schoten worden in de volgende twintig minuten door de defensie geblokt en uit de doelmond gewerkt. In de veertigste minuut tilt Mario Engels met een volley de score naar 0-3 na een voorzet van Dani Schahin.

Aanvang tweede helft wisselt Tsiy Ndenge voor Mohamed el Makrini. Roda JC speelt meer behouden en laat Capelle dichter bij het Kerkraadse strafschopgebied komen. Jurjus moet tot tweemaal toe een redding brengen.
Coach Molenaar stuurt Djim en Paulissen in het veld om nog meer aanvallend te spelen. In de 78e minuut komt Célestin Djim net tekort om voor de 0-4 te zorgen. Maar vijf minuten later schiet de ingevallen Djim wel de 0-4 binnen, en één minuut later neemt hij ook de 0-5 voor zijn rekening.
Keeper Jurjus moet daarna nog in actie komen om schoten van Van der Sane te pareren, en wordt een tweede doelpunt van Nathan Rutjes afgekeurd wegens buitenspel.