Festival van de Toekomst Zuid-Limburg op 14 en 15 september

Foto: Festival van de Toekomst

Het tweedaags Festival van de Toekomst is een vrije vertaling van het Nationaal Congres bevolkingsdaling. Tijdens het festival wordt een nieuw tijdperk feestelijk ingeluid, worden bereikte resultaten gepresenteerd en de toekomst besproken, bediscussieerd en gevierd.

Succes door samenwerken

Zuid-Limburg is een krimpregio. Maar dat betekent niet dat we bij de pakken neerzitten. Integendeel! We gaan voortvarend aan de slag met alle uiteenlopende uitdagingen als gevolg van bevolkingsdaling. Dat doen we door intensief samen te werken en gebruik te maken van onderzoek en experimenten om zo te komen tot vernieuwende en succesvolle aanpakken.
Toen, nu en in de toekomst

Ideeën worden successen door te doen. Wilt u weten hoe we dat in de afgelopen decennia hebben gedaan? En bent u benieuwd naar hoe de toekomst eruit ziet? We nemen u mee en presenteren een veelzijdige waaier aan lezingen, workshops, debatten, voorstellingen, optredens, pitches en pilots. Transformatie, transitie en innovatie vormen de hoofdthema’s van de programmapunten.

Zuid-Limburg in theorie

Donderdag 14 september omvat een beleidswetenschappelijk programma. De aftrap geschiedt met een drietal keynote speakers. Het middagprogramma bestaat uit themasessies op diverse locaties in de binnenstad van Heerlen.
De dag wordt afgesloten met een slotdebat gemodereerd door Marcia Luyten, auteur van het boek ‘Het geluk van Limburg’.
Het ochtend- en avondprogramma vindt plaats in het Parkstad Limburg Theater.

Zuid-Limburg in uitvoering

Vrijdag 15 september neemt het Festival van de Toekomst u mee naar de projecten in uitvoering.
Want hoe zien onze projecten eruit en wat maakt ze zo bijzonder? Er wordt daarbij een duidelijke link gelegd naar de eerste dag waar de inhoud centraal staat. Vooraanstaande projecten worden op locatie inhoudelijk toegelicht. U bezoekt de locaties heel gemakkelijk en gratis met een hop-on-hop-off bus.

Feestelijke afsluiting

Het Festival van de Toekomst Zuid-Limburg wordt vrijdag 15 september afgesloten met een groot openlucht eindfeest op het Pancratiusplein-Zuid in Heerlen.
Op het programma staan gratis toegankelijke optredens van De Jeugd van Tegenwoordig, HAEVN, La Fuente en Lotte Walda.