Werkzaamheden voor betere afwatering van de Kastanjelaan Hoensbroek

Foto: Wikimedia

In september gaan werkzaamheden van start in de Kastanjelaan in Hoensbroek, tussen de Pastoorskuilenweg en de Raambouwstraat. De gemeente probeert door de afwatering te verbeteren, te voorkomen dat er in de toekomst nog wateroverlast gaat optreden zoals die zich daar vorig jaar voordeed.
Tijdens het werk is de Kastanjelaan voor doorgaand verkeer afgesloten.

Afwatering

De werkzaamheden bestaan uit het gedeeltelijk vervangen van het riool en het aanbrengen van afwateringsgoten dwars over de weg. Verder wordt het wegprofiel aangepast, zodat de goot in midden van de rijbaan komt te liggen. Tevens verdwijnt het verhoogd plateau op de aansluiting met de Steenkoolstraat. Daarmee wordt voorkomen dat het regenwater via het trottoir naar de woningen loopt.
Verder krijgt de rijbaan nieuwe klinkerbestrating, en worden de trottoirs opnieuw bestraat.

Planning

De werkzaamheden zullen in september starten en circa 6 weken duren.
De aannemer, Plum Infra BV, informeert de direct omwonenden op tijd over de juiste startdatum.

Bereikbaarheid

Tijdens de werkzaamheden wordt de Kastanjelaan tussen de Pastoorskuilenweg en Raambouwstraat afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners van de Kastanjelaan zullen door de aannemer op de hoogte worden gebracht indien hun pand niet te bereiken is met de auto.

Vragen

Voor nadere informatie omtrent de voorgang van de werkzaamheden kunt u het telefoonnummer 14045 van de gemeente Heerlen bellen.