Introweek Fysiotherapie Zuyd Hogeschool

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Een drukte van belang, vanmiddag op het Pancratiusplein in Heerlen. Een grote nieuwe lichting studenten ‘Fysiotherapie’ van Zuyd Hogeschool is het studiejaar 2017-2018 begonnen met een introductieweek.
Vandaag met tal van ludieke activiteiten in het centrum van de stad. Touwtrekken, zaklopen, ballonnen kapot drukken met je lichaam. Elkaar goed leren kennen. Dat te midden van de horecagelegenheden waar ook ongetwijfeld de nodige tijd van het studentenleven doorgebracht zal gaan worden.

Veel eerstejaars

De nieuwe lichting studenten ‘Fysiotherapie’ is extra groot dit jaar.
Iets meer dan driehonderd eerstejaars gaan de HBO-studie volgen aan Zuyd. Dat waren er vorig jaar ‘slechts’ een kleine 150.
Zuyd Hogeschool heeft voor dit studiejaar het numerus fixus voor deze opleiding losgelaten. Aanleiding daarvoor is de situatie op de arbeidsmarkt.
Ook bij de opleiding Verpleegkunde zijn dit jaar veel meer eerstejaars studenten toegelaten, ook omdat naar afgestudeerden van deze opleiding de vraag op de arbeidsmarkt groot blijft.

Doordat bij een aantal andere studierichtingen de leerlingaantallen wat zijn afgenomen, kan de toeloop bij Fysiotherapie en Verpleegkunde binnen de eigen leslocaties van Zuyd Hogeschool worden opgevangen.