Feestelijke afsluiting Cultura Nova met parade door Les Plasticiens Volants

Meer dan 60.000 bezoekers bezochten de afgelopen 10 dagen het theaterfestival Cultura Nova in Heerlen. Dat is een recordaantal in het 27-jarig bestaan van het festival. Ook gisteren werd de afsluitende parade door het centrum van de stad door duizenden mensen bekeken.

Les Plasticiens Volants

De Franse groep Les Plasticiens Volants dreef drie grote ballonbeesten vanaf het Pancratiusplein via de Bongerd en de Promenade door de stad. Hoog door de lucht, langs de balkons van de flats langs de Promenade en het dakterras van La Place bij Berden. Maar ook laag over de grond, aaibaar voor de talloze kinderen.
Op het Cultura Novaplein voor de schouwburg werden de luchtdieren herenigd met Godzilla, die tijdens de festivaldagen op diverse plekken in Heerlen acte de présence had gegeven en zich gistermiddag dus op het Burgemeester van Grunsvenplein had geposteerd.

Geslaagd

De organisatie kijkt terug op een geslaagd festival. Met meer dan 250 voorstellingen, concerten, exposities en workshops. Met een druk bezocht festivalplein, dagelijks een muziekconcert in de Spiegeltent, tal van randevenementen, en vooral een heel aangename sfeer.