10.000 zonnepanelen op dak van SnowWorld skipistes op de Wilhelminaberg

Op woensdag 23 augustus om 09.00 uur plaatste Theo Bovens, Commissaris van de Koning en Gouverneur van Limburg, samen met Koos Hendriks, eigenaar en oprichter van SnowWorld, symbolisch het eerste zonnepaneel op het enorme dak van de skipistes van SnowWorld.
Een bijzondere mijlpaal op het gebied van duurzaamheid in de vrijetijdsindustrie.
Met als extra symboliek de overgang van fossiele naar duurzame energie. Op de steenberg van steenkolenmijn Wilhelmina wordt voor het einde van het jaar ‘s werelds grootste zonnestroomproject op een skihal gerealiseerd. Zonne-energie aangewend om sneeuw te maken.

10.000 zonnepanelen

Indi Energie, een samenwerking tussen Essent en Wave Energy, installeert 10.000 zonnepanelen op het dak van SnowWorld Landgraaf. Genoeg voor de energiebehoefte van zo’n 750 huishoudens. Voorafgaand aan deze megaklus plaatste het bedrijf al ruim 3.000 zonnepanelen op het dak van SnowWorld Zoetermeer.
Het totaal geïnstalleerd vermogen van beide vestigingen bedraagt uiteindelijk zo’n 3,2 Mwp, waardoor de pistes van SnowWorld op zonnige dagen hun totaal benodigde energie zelf kunnen opwekken.

SnowWord zonnepanelen

Verduurzamen

Wim Moerman, CFO van SnowWorld: “Al vele jaren is SnowWorld aan het verduurzamen. De installatie van de zonnepanelen is een belangrijke stap in deze duurzaamheidsstrategie.”

Indi Energie verzorgt het gehele projectmanagement en regelt de financiering van de zonnepanelen.
KiesZon ontwierp het systeem, neemt de installatie van de zonnepanelen voor zijn rekening en verzorgt het onderhoud.

SnowWorld zal de komende vijftien jaar de opgewekte zonnestroom afnemen.