Ballonmonster Godzilla duikt weer op in Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Het goedaardige ballonmonster Godzilla is terug in het centrum van Heerlen. Godzilla verscheen twee jaar geleden voor het eerst in Heerlen, bij de vijfentwintigste editie van Cultura Nova. Het lijkt erop dat zij Heerlen nu als woonplaats heeft gekozen.

Tijdens de openingsvoorstelling van Cultura Nova afgelopen vrijdag werd zij waargenomen op het theater. Zondag werd zij weliswaar even gespot op de Noorderbrug in Maastricht, maar maandag werd Godzilla weer gezien op de Promenade in Heerlen. En om haar trouw aan Heerlen helemaal duidelijk te maken hield zij vanmiddag, met haar rijzige gestalte, trouw de wacht naast de ingang van de Pancratiuskerk.
Godzilla Cultura Nova

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Tijdens Culura Nova is Godzilla nog iedere dag te vinden op een andere plek in Heerlen. De locatie wordt niet bekendgemaakt. Iedereen mag haar op zoeken in de binnenstad van Heerlen!

Geef Godzilla een knuffel

Godzilla is tijdens Cultura Nova op zoek naar een geschikte plek om haar nest te bouwen. Blijft Godzilla voorlopig in Heerlen? Twee jaar geleden kwam Godzilla in de openingsvoorstelling van Cultura Nova 2015 als het ware de oude tijd van mijnen afbouwen. Zij bracht verandering en vernieuwing naar Heerlen en Parkstad.
Misschien staat ze symbool voor de nieuwe initiatieven in de stad. Godzilla kan de fantasie en verbeelding aanspreken, zodat er nog meer plannen worden gemaakt met bewoners, bedrijven en gebruikers van het centrum van Heerlen. Mocht iemand Godzilla tegenkomen, geef haar dan een knuffel en maak een selfie, deel dat met anderen en plaats het in de reacties onder het bericht van Godzilla op de Facebookpagina van Cultura Nova.

Cultura Nova in volle gang

Festival Cultura Nova is in volle gang. Na de grote openluchtspektakels van Theater Titanick in Heerlen en de parade van Theater Titanick met Plasticiens Volants in Maastricht, is het programma van Cultura Nova losgebarsten. Op maar liefst 21 locaties vinden voorstellingen en concerten plaats voor jong en oud. De kaartverkoop loopt goed en de belangstelling is groot. Cultura Nova krijgt veel aandacht van de pers en de bezoekers van het festival hebben Cultura Nova duidelijk omarmd.

Strand Heerlen

Het festivalhart op het Burgemeester Van Grunsvenplein wordt goed bezocht. Kinderen vermaken zich op het palletlandschap, met spellen van het Franse Festijeux, en op het strand bij de fontein. Jongeren en volwassenen staan te swingen bij de muziek in de Spiegeltent en maken nieuwe vrienden op het bijzondere festivalterras.

Het was goed toeven vanmiddag op Playa Cultura Nova in Heerlen                                     Foto: Heerlen.nieuws.nl

Het volledige programma van internationaal theaterfestival Cultura Nova is te vinden op de website www.culturanova.nl.