‘Kantoor Contour’ in voormalige Rabobank aan de Promenade

Foto: Heerlen.nieuws.nl

In de voormalige Rabobank aan de Promenade in Heerlen zetelt sinds afgelopen zondag ‘Kantoor Contour’, een tijdelijk basiskamp voor uitwisseling en debat over de centrumontwikkelingen in Heerlen.

De komende jaren zal in het kader van het bidbook ‘Urban Heerlen’ het gebied rondom het theater en de Schinkelstraat grondig op de schop gaan. De start van dit transformatieproces wordt (be)geleid door Dear Hunter. Dit architectenduo, Marlies Vermeulen en Remy Kroese, richt daarvoor de voormalige Rabobank aan de Promenade in tot een basiskamp voor uitwisseling en debat. Vanaf 20 augustus is dit ‘Kantoor Contour’ operationeel.

Reflectie

‘Kantoor Contour’ nodigt bewoners, ondernemers, experts en dwarsliggers uit om te reflecteren op het Heerlen van vroeger, nu en de toekomst. Zowel plannenmakers als gangmakers, verhalenvertellers en stille krachten.
Dear Hunter daagt iedereen met een verhaal uit dit met hen te delen. Door gewoon binnen te lopen in ‘Kantoor Contour’. Maar liever nog door een rondleiding te geven. Om te laten zien wat er hier zo bijzonder was, is of zou moeten zijn. Wat is nou eigenlijk de identiteit van dit gebied? Wat mag er zeker niet vergeten worden als ze ermee aan de slag gaan? Zet samen met hen je lijnen uit, dan wordt er langs de contouren van jouw verhaal gelopen.

Verdieping

Naast rondleidingen van allerlei pluimage zorgt ‘Kantoor Contour’ ook voor verdieping door lezingen en debatten te organiseren. Steeds thematisch aansluitend op rondleidingen of actuele thema’s. Rondleidingen op zondag, verdieping en reflectie op donderdag. In deze reeks zal het onder andere gaan over stadsmarketing & branding, gebiedsontwikkeling nieuwe stijl, street-art, groen in de stad, maar vooral ook over zaken die bezoekers van ‘Kantoor Contour’ zullen aangedragen.