Romeins Festival: zondag is Heerlen weer even Coriovallum!

Foto: Romeins Festival Heerlen

Zondag kan iedereen zo’n twee millennia terug in de tijd. Zoals bekend is Heerlen 2000 jaar geleden gesticht. Destijds als Coriovallum, een versterkte plaats op de kruising van twee belangrijke heerbanen.
Komende zondag 13 augustus kun je die Romeinse tijd eens écht gaan beleven. Dan vormt het Romeins Badhuis in het huidige Thermenmuseum het bruisende middelpunt van de Romeinse nederzetting.

In het gebied rondom het Thermenmuseum waan je je in een drukke, energieke handelsstad met marktlieden die hun waren aanprijzen, ambachtslieden die hun vak uitoefenen en bezoekers en soldaten die elkaar ontmoeten en bijkletsen bij de lokale taverne.

Ga op in het Romeinse leven

Tijdens het Romeins Festival maak je kennis met het leven in de Romeinse stad. Je komt Coriovallum binnen via de Via Belgica, de belangrijke handelsroute die van Frankrijk naar Duitsland liep. Snuffel rond bij de verschillende marktkramen en proef Romeinse hapjes en drankjes. Geniet van de rituelen en zaligheden van het Romeins badhuis en bekijk hoe de pottenbakker zijn potten en pannen bakt en versiert.

Ga mee terug in de tijd:

  • laat je haar vlechten als een Romein bij de kapper;
  • ontdek de Romeinse Taberna en proef Romeinse hapjes en drankjes;
  • maak kennis met de rituelen in het badhuis: romeinse zeep, olie, massages, scrubs;
  • luister naar spannende verhalen bij de verhalenverteller;
  • doe mee met een van de workshops zoals de soldatendrill, muziekinstrumenten workshop, workshop spinnen etc.;
  • speel mee met de Romeinse spellen.

Iedereen is op zondag 13 augustus welkom rondom het Thermenmuseum en op het Raadhuisplein in Heerlen.
Vanaf 12.00 uur tot 18.00 uur, met om 14.00 uur de opening van de nieuwe expositie in het Thermenmuseum: ‘Open & Bloot!’