Rock ‘n’ roll wereld van verleiding en verraad in De Spiegel

Filmhuis De Spiegel en de NIEUWE NOR tonen in een serie muziek-gerelateerde actuele films komende donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond ‘Song to Song’. Terrence Malick toont in deze film een rock ‘n’ roll wereld van verleiding en verraad. De mooie poëtische beelden van de film zijn typerend voor de sfeer die we van deze regisseur kennen. Deze filmvertoning vindt plaats in Filmhuis De Spiegel.

Song tot Song

De jonge, ambitieuze en onzekere Faye (Rooney Mara) legt het aan met muziekproducent Cook (Michael Fassbender). Ze hoopt dat dat haar carrière ten goede zal komen. Als ze BV (Ryan Gosling) ontmoet, ontdekt ze wat echte liefde kan zijn, maar het lukt haar niet Cook los te laten. Op zijn beurt verleidt Cook een serveerster (Natalie Portman) die zo opeens toegang krijgt tot een haar vreemde, losgeslagen wereld van rijken.

De geliefden draaien om elkaar heen, maar worden vooral met zichzelf geconfronteerd. Zijn ze wie ze denken te zijn? Worden ze wat ze hopen te worden? Als in een schilderij van Jeroen Bosch (volgens Variety) onthullen de acteurs de grenzen van zichzelf. De muziek van de festivals in Austin, Texas geeft de film een dikke bonus: voorbij komen onder meer Iggy Pop, Patti Smith en The Red hot Chili Peppers.

  • ★★★★★ – Filmvandaag.nl – ”Deze film over het leven zelf is bedwelmend, ontroerend en schilderachtig mooi […] Werkelijk een prachtige film”;
  • ★★★★ – Cinemagazine.nl – “‘Terrence Malick, de grootmeester van de existentialistische verstilling”;
  • ★★★★ Het Parool – “Song tot Song is een schitterend gefotografeerde “ménage a trois”.

Filmhuis De Spiegel

  • Donderdag 10 augustus 2017, aanvang 20.00 uur.
  • Vrijdag 11 augustus 2017, aanvang 20.00 uur.
  • Zaterdag 12 augustus 2017, aanvang 20.00 uur.

Prijs: € 7,50 (CJP en Student: € 5,50).