Tips voor The Notorious IBE dit weekeinde in Heerlen

Foto: The Notorious IBE

Vanaf vandaag staat Heerlen drie dagen lang – van vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus – in het teken van de internationale urban dance scene tijdens de 17e editie van The Notorious IBE. Een heel weekend vol urban dance!

The Notorious IBE is een van de langstlopende hiphop festivals van Nederland. In 1998 werd het IBE voor het eerst gehouden in Rotterdam en in 2008 verhuisde het festival naar Limburg.

In Heerlen groeide het event uit tot een volwaardig festival met ruim 60 programma’s gericht op hiphop en urban dans zoals battles, shows, jamsessies, workshops, talkshows, live muziek, een hiphop markt, een gezellige foodcourt, foto exposities en dikke afterparties tot bam.

De organisatie van IBE tipt drie programma-onderdelen:

  • Kingdom of Zamounda
    De grootste tent van het festival wordt geprogrammeerd door Zamounda, een vijfkoppige meidengroep uit Parijs. Voor het tweede jaar organiseren de Zamounda dames programma’s met daarin aandacht voor dans battles en jamsessies op de klanken van een Afrikaanse live band.
  • Everyting Lock Arff
    De afterparties op The Notorious IBE zijn “Notorious”. Een aanrader in de lijst van afterparties is “Everyting Lock Arff” vernoemd naar de Section Boyz club banger. In Club Chique zullen een vracht aan Londense DJ’s, MC’s en dansers op geheel Londense wijze de tent op z’n kop zetten.
  • Red Bull BC One Holland Cypher
    Op de slotdag van het festival staat de Red Bull BC One Holland Cypher gepland. Dit is de Nederlandse voorronde voor de Red Bull BC One World Final die op 4 november in de Westergasfabriek in Amsterdam georganiseerd wordt. Wie gaat naast de al reeds geplaatste B-Boys Menno en Shane Nederland vertegenwoordigen op het WK Breakdance? De 16 beste Breakdancers van Nederland gaan strijden voor dat ene laatste ticket.

Maar de rest van het programma van The Notorious IBE is zeker ook meer dan de moeite waard om te gaan beleven.