Annemiek van Vleuten en Ramon Sinkeldam in RaboRonde Heerlen

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De organisatie van Heerlens wielercriterium RaboRonde Heerlen wist op de laatste dag van de Tour de France Tourdeelnemer en Nederlands Kampioen Ramon Sinkeldam vast te leggen. Naast hem verschijnen er vrijdag 28 juli nog 7 andere Nederlandse Tourdeelnemers aan de start.

Deze acht deelnemers aan La Grande Boucle rijden om 19.00 uur eerst een korte individuele tijdrit. Dit jaar voor de eerste maal, dit spectaculaire onderdeel waarbij de Tourrenners één ronde afjakkeren om uit te maken wie van hen het snelste is over deze 1,6 kilometer. Kenners verwachten dat tijdritspecialist Jos van Emden een grote kanshebber is voor de overwinning.

Tourrenners

Om 20.45 uur klikt een dertigtal coureurs de schoenen in de pedalen voor het hoofdonderdeel van de avond: de 50 kilometer ofwel 32 ronden door het centrum van Heerlen. De Tourrenners Ramon Sinkeldam, Roy Curvers, Mike Teunissen, Jos van Emden, Thomas Leezer, Albert Timmer, Koen de Kort en Marco Minnaard. Maar ook een aantal lokale renners, aanstormend talent uit heel Nederland en de winnaar van het Mabs4.0 Euregioklassement.

La Course

Bij de dames komt dit jaar de overtuigende winnares van La Course, de Nederlandse Annemiek van Vleuten aan de start die plaatsvindt om 19.30 uur. Evenals de winnares van de vorige twee edities van de RaboRonde Heerlen, Chantal Blaak. Samen met Paulina Rooijakkers, Roos Hogeboom, Ilona Hoeksma en de Limburgse Bryony van Velzen. Het deelnemersveld wordt gecompleteerd door rensters uit de USA, Tsjechië, Nieuw Zeeland, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. De dames gaan met elkaar de strijd aan over 35 kilometer in 22 ronden.

Groot feest

Traditiegetrouw is de RaboRonde Heerlen een groot feest, een combinatie van topsport en amusement op de horecapleinen. Jaarlijks bezoeken meer dan 40.000 enthousiaste mensen dit gratis toegankelijke wielerspektakel in hartje Heerlen.
De dag begint al om 15.00 uur met de Rabo WielerPlaza op het Burgemeester van Grunsvenplein voor de schouwburg. Hier worden producten getoond, zijn lekkere hapjes en drankjes te koop en kunt u handtekeningen scoren van de Tourrenners.
Onderdeel is ook de Rabo Dikke Banden Race, voor kinderen van 7 tot en met 12 jaar. Die gaan vanaf 17.00 uur het voor hen ingekorte parcours op.

Kijk hier voor meer informatie en het actuele rennersveld.