Nieuwe huurlingen bij Roda JC

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Roda JC heeft zijn selectie versterkt met twee buitenlandse huurlingen. Zowel de pas 18-jarige Belg Jorn Vancamp van RSC Anderlecht als de 22-jarige Zweed Simon Gustafson van Feijenoord tekenden een huurovereenkomst voor één seizoen bij de Kerkraadse eredivisionist.

Jorn Vancamp

Vancamp, geboren in het Belgische Hoboken, kwam via de jeugd van KV Mechelen in 2014 bij RSC Anderlecht terecht. Zijn prestaties bij ‘Paarswit’ bleven bij de nationale ploegen niet onopgemerkt. De centrumspits speelde vanaf Belgie O15 voor het Nationale elftal en maakt nog steeds deel uit van de Belgische selectie O19. Op 8 december 2016 maakte Vancamp zijn debuut in de Europa League; hij mocht in de basis starten tegen Saint-Étienne.
Technisch Directeur Harm van Veldhoven: “Vancamp is een groot Belgisch talent. Jorn is enorm gevaarlijk in het zestienmetergebied en beschikt over een enorme portie werklust waardoor hij het iedere verdediging zeer lastig kan maken. We zijn RSC Anderlecht dankbaar voor het feit dat ze deze overeenkomst mogelijk hebben gemaakt.”

Simon Gustafson

Gustafson, geboren in Mölndal, kwam via BK Häcken in juli 2015 bij Feyenoord terecht. In Rotterdam speelde hij 21 wedstrijden, waarin hij driemaal het doel wist te vinden en acht doelpunten voorbereidde.
Harm van Veldhoven: “Simon is een talentvolle, linksbenige aanvallende middenvelder welke beschikt over een fantastische traptechniek. Met zijn spelinzicht kan hij andere spelers vrij voor de goal zetten. Graag dank ik Feyenoord voor het mogelijk maken van deze transfer.”

Beide spelers sluiten per direct aan bij de hoofdmacht van Roda JC Kerkrade.

Selectie

Eerder al haalde Roda JC de Duitse buitenspeler Mario Engels en de goalies Hidde Jurjus en Filip Kurto naar Kerkrade.
Ook is momenteel de Duitse middenvelder Tsiy William Ndenge enkele dagen op proef bij de Kerkradenaren. Deze 20-jarige linkspoot staat momenteel nog onder contract bij Borussia Mönchengladbach. Ndenge traint deze week mee met de selectie op het trainingskamp in Zeist.

PC Zwolle – Roda JC

De eerste competitiewedstrijd van Roda JC in de eredivisie staat voor zondag 13 augustus op het programma. Om 12.30 uur spelen de Koempels dan de uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.