60 liter zwart ijs na ruim 222 miljoen kilo asfalt

Foto: Project Buitenring Parkstad Limburg

Een bijzondere dag vandaag voor de asfalteerploegen van de Aannemerscombinatie Buitenring Parkstad Limburg omdat zij op deze zomerse dag een mijlpaal bereikten. Maar liefst 222.222.000 kilo asfalt hebben zij inmiddels binnen het project Buitenring verwerkt. Dat is ongeveer twee derde van het totaal benodigde asfalt voor de ringweg rondom de stadsregio Parkstad Limburg, een autoweg die straks bestaat uit twee rijbanen van elk twee rijstroken. Als het een beetje meezit moet deze medio 2019 geheel in gebruik genomen zijn.

Bijzondere prestatie-ijs

Deze bijzondere prestatie was voor de Aannemerscombinatie aanleiding voor een bedankje. Er werd speciaal 60 liter zwart ijs gemaakt door een ijsboer, die dat zelf kwam brengen in een echte ijscokar. Een ijskoude versnapering bij de hete wegverharding. Een moment van verkoeling én waardering voor iedere harde werker, want de ijscokar trok langs álle ploegen die aan het werk waren.

De asfalteerders zijn wel wat gewend, want de temperatuur van het asfalt is op het moment dat het verwerkt wordt nog om en nabij 160 graden. Maar als het dan buiten ook nog eens warm is, dan gaat zo’n ijsje er wel in.

Voor het totale project wordt ongeveer 350.000.000 kilo asfalt verwerkt.