ParkCityLive 2017 tweedaags Heerlens familiefeest

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Opnieuw mag de organisatie van ParkCity Live terugzien op een geslaagd festival. Een kleine 25.000 bezoekers kwamen verdeeld over twee dagen op het Bekkerveld om te genieten van goede muziek, lekkere hapjes uit goed verzorgde foodtrucks en andere leuke stands, drankjes en ‘Heëlesje gemütlicheit’.
Voeg daaraan toe het fantastische festivalweer, en het kan eigenlijk niet anders dan dat het goed was, daar op Park Bekkerveld.

Affiche

Zondag trad het tweede deel van het mooie affiche voor het voetlicht. Bekende acts op het hoofdpodium.
Typhoon was ook dit jaar weer present, opnieuw met veel enthousiasme en overgave.
Dat gold eveneens voor La Pegatina, de feestformatie uit Barcelona die het feestje in Heerlen net als in 2016 met opzwepende Spaanse klanken en dito temperament flink kwamen opstoken.
Daarvoor hadden Son Mieux, als openingsact, en Douwe Bob al hun beste muzikale beentjes voorgezet.

Na het Spaanse feestje was het tijd voor onze rockgrootheid uit Den Haag, de Golden Earing. Hun talloze hits kwamen nog altijd vloeiend uit de luidsprekers en werden, vooral door het wat oudere gedeelte van het publiek, van a tot z meegezongen.
Na deze rocksenioren was de schone taak weggelegd voor De Jeugd van Tegenwoordig om het festival af te sluiten. En dat was hen toevertrouwd.

Niet alleen de grote namen zorgden voor de prachtige sfeer op het festival.
Op een ander gedeelte van het terrein, dat dit jaar iets efficiënter was ingericht, verzorgden tal van dj’s beide dagen in een grote tent optredens in de dance-area. Daarnaast kwam onder toeziend oog van Lex Nelissen in de kleinere ‘cultuurtent’ vooral de meer kleinschalige en ook lokale en regionale cultuur aan bod.
Het decor van smaakvol aangeklede kraampjes, leuke eettentjes en chille louncheplekken onder het geboomte maakte tezamen met al deze ingrediënten het plaatje compleet.

ParkCity Live 2018

Volgend jaar weer een ParkCity Live.
Noteer alvast 30 juni en 1 juli 2018 in uw agenda, en zorg dat u onmiddellijk uw kaartjes koopt zodra deze in de verkoop gaan. Want dit jaar was het festival in mum van tijd uitverkocht.