ParkCity Live Heerlen weer gezellig als vanouds

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Gemoedelijk. En veel minder ‘opeengepakt’ dan tijdens de editie van vorig jaar.
De organisatie van ParkCity Live had zich, zoals ze al had aangekondigd, de kritiek op jaargang 2016 ter harte genomen. Het was dit jaar beduidend aangenamer vertoeven op de festivalweide rond de Annakerk, de wachtrijen bij de eettentjes en toiletten waren zeer acceptabel, en ook het binnenkomen bij het festival verliep veel vlotter dan vorig jaar.
Dus was het gisteren weer een gezellig feest voor jong en oud. En het mooie weer maakte het gebeuren op ‘Park Bekkerveld’ nog extra aangenaam.

Optredens zaterdag

Maar het draaide toch vooral om de muziek. We moeten bekennen dat we de openingsact van het festival, de Heerlense punkrockband A Minor Problem niet hebben gered, en pas voor aanvang van de Belgische band Bazart het festivalterrein betraden. Die hadden wellicht een iets groter probleem met hun optreden voor een nog maar nauwelijks half gevuld festival op het vroege tijdstip. Maar de set met Nederlandstalige indiepop van onze zuiderburen gaf wel meteen aan wat de rest van de dag op de ‘mainstage’ stond, muziek van hoge kwaliteit van goede bands die het publiek in Heerlen een week voor het begin van de schoolvakantie al in de daarbij passende sferen wilden brengen.

Blauzun bijvoorbeeld had er duidelijk zin in en kwam naar Heerlen met onder andere nummers van zijn nieuwe album  ‘Jupiter’. De band speelde een energieke set.

Daarna was het de beurt aan Flogging Molly, de enige niet-Benelux act zaterdag op het hoofdpopdium. Zoals verwacht bracht de Amerikaanse folk-punkband uit Los Angeles de voetjes van de vloer. Zanger Dave King, bij opkomst op het podium nog bezig aan zijn ontbijt met een blik Guinness, activiteerde de moshpit en de biergooiers, die zich daarna koest moesten houden tot aan de afsluiting door De Staat.

De Rotterdamse boys van Broederliefde deden hun succesvolle optreden op Pinkpop dit jaar meer dan dunnetjes over in Heerlen.

Milow verraste zeer aangenaam. De sympathieke Belg bracht met zijn band een fraai en aanstekelijk optreden voor het enthousiaste publiek, waaronder zijn neefje uit Heerlen dat oom Jonathan Vandenbroeck vandaag voor het eerst in zijn stad zag optreden.

Het optreden van DI-RECT was het laatste van Spike en zanger Marcel Veenendaal voordat de band uit Den Haag op vakantie ging. Maar eerst Heerlen nog ‘even platspelen’, liet Spike weten. En dat ging ze niet slecht af. Oude hits werden afgewisseld met de nieuwe sound van het gezelschap, met aanstekelijke grooves, vette riffs en veel energie.

De Staat sloot zoals al gezegd de eerste dag van ParkCity Live af. Het motto van de band was en is: ‘Niet lullen, maar rocken!’ En zo ging het. Vanaf het openingsnummer ‘Witch Doctor’, waarbij de bierbekers neerdaalden over de moshpittende kern voor in het publiek, tot aan de afsluiting rond middernacht, brachten Torre Florim en de zijnen een gave show met hun toch bepaald eigenzinnige muziek.

Vandaag dag twee van ParkCity Live

Tot 22.40 uur vanavond is nog te genieten van een mooie affiche. Met onder andere Douwe Bob, en Typhoon en La Pegatina. Beide laatstgenoemde waren vorig jaar ook al present op het Bekkerveld, en zullen vanmiddag weer garant staan voor een feestje.

Golden Earing

De Jeugd van Tegenwoordig sluit ParkCity vanavond op mainstage af, maar daaraan voorafgaand is nog te genieten van de Golden Earing met hun talloze (wereld)hits die ze vanaf de jaren zestig vorige eeuw ten gehore brengen: Radar Love, When the lady Smiles, Twilight Zone, Going to the Run, Another 45 Miles, Still Got the Keys to My First Cadillac, I Can’t sleep without you, The Devil made me do it, Long Blond Animal, Weekend Love, When the lady Smiles, enzovoorts enzovoorts ….