Tieners nog steeds vermist; politie zoekt tips

Foto: politie Heerlen

De politie is nog altijd op zoek naar de vermiste tieners Christel van den Berg uit Veldhoven en Mikey Rademaker uit Heerlen. Zij verdwenen donderdag 29 juni en zijn tot op heden niet gevonden. De politie zoekt informatie over hun verblijfplaats.

Christel is voor het laatst gezien in Bladel, waar ze naar school gaat. De politie weet dat ze daar op de bus is gestapt, maar ze weten niet waar ze naartoe is gegaan. Het vermoeden bestaat dat ze sinds die dag in het gezelschap is van de 15-jarige Mikey Rademaker uit Heerlen, die op dezelfde dag verdween. Het tweetal kent elkaar via gezamenlijke bekenden en het lijkt erop dat ze hadden afgesproken.

Signalen

Door hun leeftijd is de vermissing van Christel en Mikey zorgelijk, maar gelukkig geven de omstandigheden van hun vermissing voorlopig geen reden tot grote ongerustheid. De politie weet weliswaar niet waar ze verblijven, maar beide families ontvangen wel regelmatig signalen waaruit voorzichtig de conclusie is te trekken dat het goed met ze gaat. Ook is niet met zekerheid vast te stellen dat ze nog samen zijn, maar gegeven alle omstandigheden gaat de politie daar wel van uit. Er is geen enkele aanleiding te veronderstellen dat ze slachtoffer zijn geworden van een misdrijf. Op dit moment lijkt het erop dat ze zich vrijwillig schuilhouden.

Zoektocht

De politie in Brabant en Limburg zoekt in samenwerking met de families al een week naar het vermiste tweetal. Daarbij zetten ze alle beschikbare middelen in. Voorlopig ontbreekt echter elke concrete aanwijzing over hun verblijfplaats en daarom roepen ze de hulp van de burgers in om de familie graag weer snel met de kinderen te herenigen. Kinderen van die leeftijd zijn kwetsbaar en beïnvloedbaar en horen niet alleen rond te zwerven.

Tips

De politie vraagt iedereen die informatie heeft die zou kunnen leiden tot het bekend worden van hun verblijfplaats met klem om de politie te bellen. Natuurlijk hopen ze dat de kinderen zelf tot inkeer komen en contact opnemen met hun families.
Tips kunt u doorgeven via de opsporingstiplijn 0800-6070 of vul het tipformulier in.
Wilt u toch liever anoniem blijven dan zijn uw tips welkom via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000.