Drugslab ontdekt na brand in boerderij in Ten Esschen

Foto: Politie.nl

Bij een brand in een boerderij in Ten Esschen dinsdagavond trof de politie een drugslaboratorium aan. Vandaag zijn de medewerkers van de politie en experts de hele dag bezig met onderzoek en met de ontmanteling van het lab.
Er zijn (nog) geen aanhoudingen verricht.

Brand

Dinsdagavond rond 20.45 uur kwam bij de hulpdiensten de melding binnen van een brand bij een boerderij aan Ten Esschen. Door agenten werd in een op het terrein gelegen loods een drugslaboratorium ontdekt. Daarop is de hulp ingeroepen van experts van het de Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen (LFO) en is het terrein van de boerderij afgezet.

Onderzoek

Het terrein is gedurende de nachtelijke uren van dinsdag op woensdag onder bewaking gesteld door agenten. Vandaag startte, in overleg met experts van het LFO, het nader (technisch) onderzoek en de ontmanteling van het aangetroffen drugslaboratorium. Daarbij zal ook worden onderzocht of er sprake is van bodemverontreiniging.

Getuigen

Getuigen die informatie hebben over deze zaak worden opgeroepen om zich te melden bij de politie via 0900-8844 of indien gewenst anoniem van 0800-7000.