Stoomtreindagen Simpelveld op 8 en 9 juli 2017

Foto: ZLSM

Tijdens de Stoomtreindagen in Simpelveld komend weekeinde krijgt ‘De Miljoenenlijn’ bezoek van verschillende gasttreinen. Daaronder de Austerity van Maldegem, de 8811 van de SSN, de 2205 van de SHD, en de 2225 van de SMMR.

Als grote verrassing komt de LTM 26 van Hoorn – Medemblik, die daarmee sinds lange tijd weer terugkeert op Limburgse bodem. Deze locomotief heeft lang dienst gedaan op de lijnen Maastricht-Vaals (zijlijn naar Wijlre) en Roermond-Sittard.
Na zo’n 80 jaar keert de locomotief voor één weekend terug op haar oude vertrouwde nest.

Station Simpelveld

De stoom- en diesellocomotieven én diverse nostalgische treinwagons zijn continue te aanschouwen aan het perron op station Simpelveld. Uiteraard rijdt al dit materieel ook afwisselend door het schitterende Heuvellandschap.

In het depot in Simpelveld is tijdens de Stoomtreindagen ook te zien en te horen hoe de oude (en nieuwe) techniek levend wordt gehouden. Ook vindt u hier de Brand Biergarten, waar onder het genot van een hapje en een drankje (even) uitgerust kan worden.

Verder kunnen in het museum tal van handgemaakte (stoom)modellen bezichtigd worden, evenals de museumallee.

De jongere bezoekers kunnen een ritje maken met één van de miniatuurtreinen, of meegaan in de cabine van de machinist van een echte trein. De buitenmodelbaan is te bewonderen, en op het springkussen kan de nog overgebleven energie versprongen worden.

Kortom, een ideaal dagje uit voor het hele gezin. Ga terug in de tijd en ervaar de bevlogenheid van de vele Miljoenenlijnvrijwilligers.

Plaatsbewijzen

Bezoekers van de Stoomtreindagen kunnen met de speciale dagkaart naar hartenlust gebruik maken van alle treinen. Deze dagkaart geeft tevens toegang tot het station en emplacement van de ZLSM in Simpelveld.
Een dagkaart kost € 15,00 per persoon vanaf 12 jaar, en € 5,00 per persoon voor kinderen in de leeftijd van 3 tot en met 11 jaar.
Kaartjes zijn verkrijgbaar aan de dagkassa’s, bij de conducteurs op de treinen, en zijn via
www.miljoenenlijn.nl te boeken. Het station van Simpelveld is dit weekend niet vrij toegankelijk.

Openingstijden

Het station en het emplacement is gedurende het gehele festivalweekend geopend van 9.30 uur tot 18.30 uur.

De treinen rijden tussen 10.00 uur en 18.00 uur.

Meer informatie

Voor meer informatie kan er contact opgenomen via onderstaande kanalen:

  • Telefonisch 045 5440018 (alleen op dinsdag, donderdag en vrijdag van 9.00 tot 13.00 uur);
  • Per e-mail: [email protected].

De complete dienstregeling en het aanvullende programma zijn te vinden op www.miljoenenlijn.nl.

Foto: ZSLM