Heerlense ambtenaren ‘fietsen voor ezels’

Foto:

Vier ambtenaren van de Gemeente Heerlen vertrekken op 19 augustus vanuit Weert en leggen een tocht af van 1.000 kilometer. Twee heren op de fiets, en twee mannen gaan mee in de auto als ondersteuning.
Binnen 12 dagen verwacht het viertal aan te komen in Gipcy, Frankrijk. Daar bevindt zich namelijk ezelopvang ‘Aide Aux Anes’, waar verwaarloosde ezels worden opgevangen en verzorgd. Het doel van de fietstocht is om zoveel mogelijk geld op te halen voor deze bijzondere ezelopvang.

Ezelopvang

Rob Conemans, Hoofd Publieksbereik Historisch Goud, zag hoe sommige ezels in Frankrijk worden behandeld en afgedankt nadat zij dienst hebben gedaan op een boerderij. Hierdoor wilde hij zelf in actie komen om extra aandacht te vragen voor de schrijnende situatie van sommige ezels. Hij initieerde de actie ‘Ambtenaren fietsen voor ezels’. Het doel van deze actie is om zoveel mogelijk geld op te halen voor ezelopvang ‘Aide Aux Anes’ en nog meer ezels te helpen.

Fietstocht voor het goede doel

Op 19 augustus omstreeks 09.00 uur vertrekken de vier mannen vanuit Weert. De vier ambtenaren werken allen voor de gemeenten Heerlen maar komen uit diverse gemeenten in Limburg. Om praktische redenen is Weert als startplaats gekozen.
De verwachting is dat ze op 30 augustus aankomen bij de ezelopvang.

Klik hier voor meer informatie en doneren.