Mogelijke doorstart eethuis Luciushof

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Diverse personen hebben interesse getoond om het eethuis in de Luciushof, dat enkele weken geleden geheel onverwacht haar deuren sloot, weer te gaan exploiteren. Ze zijn daarover in gesprek met de gemeente Heerlen.
Verantwoordelijk wethouder Peter van Zutphen hoopt dat de doelgroep van het eethuis in de Luciushof, vooral de senioren uit het centrum van de stad, snel weer een vorkje kan komen prikken in de Luciushof aan de Putgraaf. Waarmee ze tevens een van de dagelijkse sociale verankeringspunten terugkrijgen.

Redelijk optimistisch

“De problemen bij De TWEE gezusters zijn ontstaan bij de andere tak van de organisatie, bij het re-integratie- en faciliteringsgedeelte”, licht Van Zutphen toe. “Niet bij het runnen van het sociaal restaurant. Dat eethuis was in principe kostendekkend, onder meer door de subsidie die de gemeente verstrekte en de eigen bijdrage van de mensen die er kwamen eten. Er hebben zich diverse personen gemeld die het restaurant weer willen gaan exploiteren, en ik ben redelijk optimistisch dat daar iemand bij is die het eethuis weer opent.”

Welke partijen er interesse in hebben het eethuis voort te zetten, wilde Van Zutphen nog niet kwijt. Ook over het tijdstip waarop het restaurant weer operationeel kan zijn valt nog niets concreet te melden, dat is afhankelijk van de afwikkeling van het faillissement en het verdere verloop van de onderhandelingen.