Sempervivetum: Romeinse festival op 8 en 9 juli in Bocholtz

Foto: Stichting SPQR

Het Romeinse festival Sempervivetum vindt dit jaar op 8 en 9 juli voor de derde keer plaats in Bocholtz, gemeente Simpelveld. Tijdens het tweedaagse evenement wanen bezoekers zich in de Romeinse Tijd. Zowel een Romeins militair kampement als een Gallo-Romeins burgerdorpje worden zo waarheidsgetrouw mogelijk ingericht.

Regio met een rijke historie

De gemeente Simpelveld kent een enorm rijke archeologische achtergrond. Dwars door de regio liep namelijk de ‘Via Belgica’, een belangrijke doorgangsroute tijdens de Romeinse Tijd. Om deze mooie en bijzondere Romeinse historie de aandacht te geven die deze verdient, sloegen Stichting SPQR en gemeente Simpelveld in 2013 de handen ineen.

Romeins leven

Eens in de twee jaar wordt Bocholtz tijdens Sempervivetum omgetoverd tot een waar Romeins dorp waar bezoekers een kijkje kunnen nemen in het leven van tóen op deze plek.
Bezoekers kunnen zien hoe Romeinse soldaten speerwerpen, marcheren, boogschieten, katapulteren en te paard manoeuvreren.
Daarnaast worden diverse Romeinse ambachten getoond en is het mogelijk om deel te nemen aan diverse activiteiten, lezingen en workshops. Volg een les Latijn of speerwerpen, slingeren of boogschieten. Giet een amulet in tin of kook in Romeinse stijl.
Bij de Archeo-Hotspot kunnen bezoekers zelf aan de slag gaan met echte Romeinse vondsten.
Ook worden er lezingen gehouden over onder andere het Romeins erfgoed uit de regio, de Via Belgica, de gevonden fresco’s uit Bocholtz en de rol van de vrouw in de Romeinse tijd.
Er kan uiteraard ook gegeten en gedronken worden in Romeinse stijl.

De naam Sempervivetum verwijst naar één van de mogelijke benamingen voor Simpelveld in de Romeinse tijd.

Sempervivetum 8 & 9 juli 2017

Bongerdpark en Gillishof Bocholtz, Gemeente Simpelveld

Tijden:

  • Zaterdag 8 juli: 12.00 uur tot 20.00 uur.
  • Zondag 9 juli: 10.00 uur tot 18.00 uur.

Prijzen:

E-ticket      Dagkassa

  • Tot en met 2 jaar:      gratis         gratis
  • 3 tot en met 12 jaar:  € 7,50        € 8,50
  • Vanaf 13 jaar:            € 9,50        € 10.50
  • Gezinsticket:             € 25            € 27,50 (2 kinderen tot en met 13 jaar en twee personen 13+)