Verkeersmaatregelen N278 vanwege mensenketting Tihange zondag 25 juni

Foto: Kettingreactie Tihange

Op zondag 25 juni tussen 14.00 en 15.00 uur organiseren verontruste Euregio-bewoners een menselijke ketting die de onmiddellijke sluiting van de kerncentrales Tihange 2 en Doel 3 eist. Mensen uit Nederland, BelgiĆ« en Duitsland protesteren samen voor dat ene gemeenschappelijk doel. Ook de gemeente Heerlen heeft zijn steun hiervoor uitgesproken en een financiĆ«le bijdrage geleverd aan het tot stand brengen van een zo groot mogelijke ‘kettingreactie’.

Doorstroming en veiligheid van verkeer

Door met tienduizenden mensen tegelijk een ketting te vormen op het traject Tihange-Luik-Maastricht-Aken kunnen er problemen ontstaan in het kader van de doorstroming en veiligheid van het verkeer. Daarom worden er onder meer verkeersregelaars ingezet en wordt het verkeer op plaatsen omgeleid.

Omleiding (brom)fietsers

Rijdend van Maastricht naar Vaals, wordt de menselijke ketting gevormd op de linkerzijde van het fietspad langs N278, vanaf de Dorpsstraat Cadier en Keer tot aan Vaals. Op die plaats worden (brom)fietsers omgeleid naar het fietspad aan de overzijde.

Snelheidsbeperking

Over de gehele lengte van het traject Tihange-Luik-Maastricht-Aken wordt de toegestane maximum snelheid teruggebracht naar 30 km per uur. Daarnaast blijven de aansluitingen vanaf de N278 (provinciale weg Maastricht-Vaals) bij Wittem (N595) en Nijswiller (N281) open voor doorgaand verkeer. Bij Cadier en Keer, ter hoogte van de Dorpsstraat, zal de ketting de N278 kruisen. Doorgaand verkeer moet echter mogelijk blijven, ook in verband met hulpdiensten zoals politie, brandweer en ambulance.

Parkeren

Parkeren wordt op 25 juni toegestaan in de groenbermen langs het fietspad aan de linkerzijde, redenerend in de rijrichting van Maastricht naar Vaals.

Onderstaand de kaart met de exacte locatie van de mensenketting door Zuid-Limburg.