Petitie voor behoud/voortzetting eethuis in Luciushof

Foto: Heerlen.nieuws.nl

De uitbater van de TWEE gezusters gaf de medewerkers en alle betrokkenen vorige week te kennen de stekker uit dit horeca-initiatief met een bijzonder karakter te (moeten) trekken. ‘Bedrijfseconomische redenen’ lagen daaraan ten grondslag.

Petitie

Omdat veel bezorgde burgers in de richting van FNV Parkstad Limburg te kennen gaven dat deze voorziening niet verloren mag gaan, gaat FNV Parkstad Limburg de petitievorm gebruiken om het draagvlak binnen de burgerij te toetsen. Ze denken daarvoor minimaal 3.000 handtekeningen nodig te hebben. Mocht u solidair zijn met de doelgroep, vooral senioren die hier niet alleen dagelijks een gezonde maaltijd konden gebruiken maar ook een sociale ontmoetingsplek hadden, en met de werknemers, teken dan hier de petitie.

De tekst bij de petitie luidt:

Wij dringen er bij het college (in afstemming met de gemeenteraad) op aan om voor de ontstane situatie in het belang van de burgers van Heerlen en de Parksteden in het algemeen een structurele oplossing naderbij te brengen, waarbij ook de belangen van de werknemers (vaste crew, stagiaires, studenten, mensen met afstand tot de arbeidsmarkt en vrijwilligers) en ondernemer niet uit het oog mogen worden verloren.