Medi Sport heeft een uitdaging voor Heerlen…!

Foto: Medi Sport

Tijdens een drietal gratis fysieke demotrainingen kan sportminnend Heerlen kennismaken met de buitenaccommodatie van fysiotherapie- en trainingscentrum Medi Sport aan Pieter Hooftstraat 10 in Heerlen.
Deze trainingen worden gehouden voor de leeftijdsgroepen 18-35 jaar, 35 jaar en ouder en 65-plus. De trainingen op een parcours met natuurlijke hindernissen zijn afgestemd op de doelgroepen, en worden gegeven onder deskundige begeleiding.

Data en tijdstippen van de gratis demotrainingen:

  • Dinsdag 20 juni: 18.30-19.30 uur fysieke training (18-35 jaar);
  • Donderdag 22 juni: 18.30-19.30 uur fysieke training (35 jaar en ouder);
  • Vrijdag 23 juni: 10.00-11.00 uur wandeltraining met lichte oefeningen (65-plus).

Roger Hendrix van Medi Sport: “Het aanbod is wisselend. We besteden aandacht aan loopvormen en oefeningen voor buik-, borst-, rug-, arm- en beenspieren. Voor een deel doen we dat met materialen uit de natuurlijke omgeving, maar we gebruiken vooral de kracht en lenigheid van ons lichaam. We stemmen af met de groepsleden, zodat iedereen op zijn niveau kan sporten en bewegen.”

De buitenaccommodatie wordt niet alleen gebruikt door de drie genoemde groepen, maar ook door de fysiotherapeuten van het centrum met hun patiĆ«nten. “Door het parcours, en de glooiing op enkele plaatsen, hebben we meer oefenmogelijkheden. In eerste instantie gaat het dan om wandelen (eventueel ondersteund door hulpmiddelen), rustig lopen en indien mogelijk lichte oefeningen.”

Wie wil deelnemen aan een demotraining stuurt vooraf een e-mail met naam, telefoonnummer en de training van zijn voorkeur naar [email protected].
Kijk ook op www.medi-sport.nl.