Heerlerbaan viert feest in 2017, 2018 en 2019

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Zo’n 100 jaar geleden werd de basis gelegd voor de wijk Heerlerbaan zoals we die nu kennen. Enkele verenigingen en ook de parochie St. Joseph zagen ongeveer 100 jaar geleden het levenslicht.
Vanaf juni 2017 tot en met januari 2019 wordt hier met een breed aanbod aan activiteiten uitgebreid bij stilgestaan. Dit alles onder de gezamenlijke noemer ‘100 jaar Heerlerbaan’, waarin verenigingen en organisaties de handen in elkaar slaan.

Aan het begin van deze 21e eeuw zijn er volop uitdagingen. 100 jaar Heerlerbaan moet een aanzet en inspiratie zijn tot meer samenwerking, tot meer binding, zowel bij bewoners, verenigingen, bedrijven als organisaties.

Naast feestelijke activiteiten als concerten, exposities, voorstellingen, sport, jeugdprogramma’s, bewonersbijeenkomsten en de uitgave van een boek is er ook aandacht voor zaken als een architectuurweek en workshops over de toekomstige ruimtelijke ontwikkeling van de Heerlerbaan. De activiteiten vinden gespreid plaats tussen juni 2017 en januari 2019.
Voor een volledig overzicht zie de website www.heerlerbaan100.nl.

Aftrap

De feestelijke activiteiten gaan van start tijdens de braderie op zondag 25 juni aanstaande in winkelcentrum Giesen-Bautsch.
Wethouder Barry Braecken zal om 14.00 uur de aftrap verrichten bij de stand van Heerlerbaan100.