Punaises op parcours Limburgs Mooiste

Foto: Heerlen.nieuws.nl

Zaterdag werd Limburgs Mooiste gehouden, het jaarlijkse fietsevenement met start en finish in Heerlen. Aan de diverse toertochten voor wielrenners, mountainbikers en het hele gezin deden zo’n 15.000 sportievelingen mee.

Ontsierd

Deze fantastische wielerhappening in het Zuid-Limburgse heuvelland met tal van side-events in het centrum van Heerlen werd enigszins ontsierd doordat onbekenden op een gedeelte van het parcours punaises hadden gestrooid. Daar was het voor wielrijders uitkijken geblazen om niet lek te rijden. In de buurt van de Fromberg waren over een afstand van ongeveer 7 kilometer rijkelijk punaises op het wegdek gestrooid. De politie roept getuigen op zich te melden.

Eerder

Het is niet de eerste keer dat de toertocht wordt gehinderd door punaises. In voorgaande jaren was het ook al raak, en op dezelfde plek.
“Maar dit jaar was het absurd veel”, zei Jesse Linssen, de man achter de organisatie van het evenement, zaterdag tegen omroep L1. De organisatie van het wielerevenement zag zich genoodzaakt het parcours te verleggen.

Volgens de politie was de weg redelijk snel weer vrij van punaises door de inzet van een veegwagen. Een groot onderzoek wordt niet ingesteld want het verkrijgen van bewijs is lastig, aldus een woordvoerder. Maar alle informatie van mensen die vrijdagavond of zaterdagochtend iets hebben gezien is welkom bij de politie.