Fietsen langs het mooiste dat Limburg te bieden heeft

Foto: Limburgs Mooiste

Hago Limburgs Mooiste, het jaarlijkse fietsevenement in Zuid-Limburg, organiseert op zaterdag 10 juni de ‘Familietocht’.
Deze 40 kilometer lange rit, geschikt voor alle soorten fietsen, gaat voor een deel over de route waar IBA Parkstad de komende jaren de Leisure Lane wil aanleggen. De Lane wordt een doorgaande fiets- en wandelroute die de prachtige landschappen van Parkstad nog beter zichtbaar en beleefbaar maakt.

Onontdekte pareltjes

Hago Limburgs Mooiste weet, net als IBA, dat deze streek veel te bieden heeft. Een prachtig heuvelland, bourgondische gezelligheid en vooral veel weelderig groen. Maar er zijn nog onontdekte pareltjes. Plekken waar je als toerist of bewoner van de streek niet zo snel komt. Juist die plekken willen we samen zichtbaar maken. Limburgs Mooiste doet dat door prachtige routes door de streek uit te stippelen en IBA werkt aan een fietsroute die al het moois van de regio verbindt.

Leisure Lane

De Leisure Lane wordt meer dan een breed pad waar je op kunt fietsen, wandelen of skaten. Het is ook een plek waar je mensen ontmoet en waar je kunt genieten van een mooi uitzicht op de prachtige landschappen die Parkstad rijk is. De route voert langs landgoederen, kastelen, mijnkolonies, musea en speelplekken. Altijd door het groen, maar nooit ver van de stad.

Inschrijven voor de ‘Familietocht’ kan op vrijdag 9 juni tussen 14 en 21 uur, en op zaterdag 10 juni tussen 05.30 en 12 uur. Op de start- en finishlocatie van Hago Limburgs Mooiste, het Burgemeester van Grunsvenplein in Heerlen (Schouwburgplein).