Siriz opent hulppost Heerlen voor hulp bij onbedoelde zwangerschap

Foto: CCO Public Domain

Op dinsdag 13 juni 2017 opent Siriz haar nieuwe hulppost aan de Mijnzetellaan 2 in Heerlen. Vrouwen die onbedoeld zwanger zijn kunnen hier terecht voor hulp van een maatschappelijk werker. Denk bijvoorbeeld aan keuzegesprekken over het uitdragen of afbreken van een zwangerschap of begeleiding bij de voorbereiding op het ouderschap. Ook vrouwen die moeite hebben met het verwerken van een abortus worden er geholpen.

Een weloverwogen keuze maken als je onbedoeld zwanger bent

Als een vrouw onbedoeld zwanger is geraakt, staat zij plotseling voor een moeilijke keuze die een grote invloed heeft op haar toekomst. Daarom is het belangrijk dat zij een weloverwogen keuze maakt waar zij blijvend achter kan staan. Dat helpt haar in de voorbereiding op het ouderschap of bij de verwerking van een eventuele abortus.
In de hulppost in Heerlen is een maatschappelijk werker beschikbaar die begeleiding biedt bij het maken van een eigen weloverwogen keuze. Daarnaast biedt zij begeleiding bij het uitdragen van een zwangerschap, hulpverlening aan vrouwen die een zorgwekkende 20-wekenecho hebben gehad of moeite hebben met het verwerken van een abortus.

14e hulppost van Siriz

De nieuwe locatie in Heerlen is de veertiende hulppost van Siriz. In Limburg zijn er ook hulpposten in Schinnen en Maastricht. Lucy-Anna Le Large, maatschappelijk werker bij de hulppost: “Met de nieuwe hulppost in Heerlen hoop ik een helpende hand te zijn voor vrouwen in de Parkstad-gemeenten die onbedoeld zwanger raken.”

Hulp nodig?

Siriz is 7 dagen per week bereikbaar. Bel naar de gratis hulplijn tel. 0800 440 00 03 of WhatsApp naar tel. 06 24 907 555. Ook kun je chatten op www.siriz.nl of e-mailen naar [email protected].

Meer informatie over Siriz kunt u vinden op www.siriz.nl.